Prăjitura "Boema"

de adriana65 in Prajituri, 8 Mar 2013 | 7347 vizualizari

 

La mulţi ani ! Azi, de 8 Martie, vă doresc tuturor prietenelor şi cititoarelor să fiţi iubite şi fericite alături de cei dragi vouă.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  •  30 g cacao
  • 5 linguri apă rece
  • 2 linguri zahăr
  •  40 ml ulei
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker

Ingrediente pentru crema ganache:

  • 170 g ciocolată cu lapte
  • 200 g frişcă lichidă.

Ingrediente pentru sirop:

  •  160 g zahăr
  •  350 ml apă
  •  esenţă de rom
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura "Boema":

Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece. Se lasă pe foc până se topeşte caramelul. Se pune la rece. Cuptorul se încălzeşte la 180 grade.


Pentru blat se separă ouăle; albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bate cu mixerul până ce acestea se întăresc. Se adaugă caramelul, gălbenuşurile unul câte unul şi la sfârşit uleiul. Se scoate vasul mixerului în care am bătut albuşurile de pe suport şi se adaugă, pe rând , câte o lingură de făină amestecată cu cacao şi praf de copt. Se amestecă uşor cu o spatulă. Compoziţia se pune în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace aproximativ 30 minute.


Pentru prepararea cremei, frişca lichidă se pune într-o crăticioară pe foc mic. Ciocolata se mărunţeşte cu ajutorul unui cuţit şi se adaugă la frişca fierbinte. Se lasă vasul pe foc până se topeşte ciocolata, amestecând continu, având grijă ca frişca să nu fiarbă. Vasul se pune la frigider pentru 3 - 4 ore sau peste noapte. A doua zi mixaţi frişca până se întăreşte bine.


Pentru prepararea siropului se fierb 10 minute zahărul cu apa. Se stinge focul şi se adaugă esenţa de rom. Se dă la rece. După răcirea blatului acesta se porţionează şi se însiropează bine.


Pentru glazurarea prăjiturilor am folosit o cutie de 200 g glazură Dr. Oetker de ciocolată lichidă.


Bucăţile de prăjitură se distanţează între ele pentru a permite şi glazurarea marginilor acestora. Se lasă câteva minute la frigider pentru a se întări glazura apoi se trece la următoarea etapă.


Cu ajutorul unui poche şi a unui dui mai mare se pune câte o rozetă de cremă ganache pe fiecare bucată de prăjitură, apoi câte o rozetă, mai bogată, de frişcă.


Acum vă poftesc la cîte o porţie de "Boema". Ca la cofetărie!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura "Boema"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 11:57

ce prajitura buna !

adriana65 1

19.12.2013, 18:44

gabrielagabi 1

05.02.2014, 21:53

o voi incerca si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine