Prajitura Boema

de ionela2682 in Prajituri, 22 Apr 2013 | 6693 vizualizari

 

O prajiturica buna de tot careiaii pusesem gand rau cam demultisor ..

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 lg ulei
  • 3 lg zahar
  • 2 lg faina
  • Crema
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 3 lg zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • esenta de rom
  • Decor
  • smantana dulce
  • 2 lg zahar pudra
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Blatul


-in albusurile batute spuma tare impreuna cu zaharul adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,faina amestecata cu cacaoa si omogenizam usor comopzitia


-turnam in tava de copt compozitia obtinuta si dam la cuptor pana trece testul scobitorii.


-scoatem si lasam sa se raceasca


Crema


Batem bine untul cu zaharul pudra ,adaugam cacaoa si esenta de rom dupa gust


Smantana impreuna cu zaharul pudra se mixeaza bine, adaugam cateva linguri de lapte daca se intareste prea tare (atentie sa nu o mixati prea tare, va deveni unt)


Asamblare


-din blatul cu cacao lasat la racit decupam cu un pahar discuri de aluat pe care le scufundam 1/2 in ciocolata topita,asezam pe un platou


-trasam pe fiecare disc de blat cate un cerc generos de crema iar deasupra cu ajutorul unui pos cu sprit se formeaza un motz din frisca


Decoram cu picaturi de ciocolata topita

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

marianascarlat 1

22.04.2013, 22:41

Dar a scris mai jos in reteta si a compensat!

Satisfyyourcravings 1

23.04.2013, 15:03

Perfectă pentru o seară romantică!

Krystyan Trendy 1

22.11.2013, 14:16

minunata prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata