Prajitura cu vanilie si frisca

de daniela_angelica in Prajituri, 24 Iun 2013 | 4027 vizualizari

 

Am vazut mai multe moduri de pregatire pentru aceasta prajitura...a mea este mai simpla dar foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • O esenta de rom

Pentru crema:

  • O budinca vanilie
  • Un pachet unt
  • 5_6 linguri zahar pentr caramel
  • Pentru decor frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu vanilie si frisca:

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Se bat albusurile  cu cele 8 linguri de zahar,se adauga galbenusurile, faina si apoi putina esenta de rom....se da la cuptor...nu stiu sa zic timpul sigur...dar na facem proba clasica ,cea cu scobitoarea.

Pentru crema facem budinca urmand instructiunile de pe ambalaj,dar punem ceva mai putin lapte ca sa nu fie asa moale...cred ca 400 ml sunt destui.Cand este rece se amesteca cu un pachet de unt.

Cand este gata blatul,se scoate si se taie pe jumate. Caramelizam zaharul si il intindem repede pe o jumatate de blat,cand zaharul s-a racit punem crema ,iar deasupra ornam cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Alexandra Elena 1

24.06.2013, 14:23

buna prajitura

laura_n 1

24.06.2013, 15:30

bun venit alaturi de noi

daniela_angelica 1

24.06.2013, 18:06

Bine v-am gasit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Napoleon
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 01

    MI