Prajitura cu vanilie si frisca

de daniela_angelica in Prajituri, 24 Iun 2013 | 5639 vizualizari

 

Am vazut mai multe moduri de pregatire pentru aceasta prajitura...a mea este mai simpla dar foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • O esenta de rom

Pentru crema:

  • O budinca vanilie
  • Un pachet unt
  • 5_6 linguri zahar pentr caramel
  • Pentru decor frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu vanilie si frisca:

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.


Se bat albusurile cu cele 8 linguri de zahar,se adauga galbenusurile, faina si apoi putina esenta de rom....se da la cuptor...nu stiu sa zic timpul sigur...dar na facem proba clasica ,cea cu scobitoarea.


Pentru crema facem budinca urmand instructiunile de pe ambalaj,dar punem ceva mai putin lapte ca sa nu fie asa moale...cred ca 400 ml sunt destui.Cand este rece se amesteca cu un pachet de unt.


Cand este gata blatul,se scoate si se taie pe jumate. Caramelizam zaharul si il intindem repede pe o jumatate de blat,cand zaharul s-a racit punem crema ,iar deasupra ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Alexandra Elena 1

24.06.2013, 14:23

buna prajitura

laura_n 1

24.06.2013, 15:30

bun venit alaturi de noi

daniela_angelica 1

24.06.2013, 18:06

Bine v-am gasit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de sfeclă cu rădăcină de țelină la borcan

ieri la 09:04

Supa crema de brocoli

ieri la 08:49

Clatite cu branza si bezea

de Rocsi 9

pe 03.12 la 17:53

Batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor

de RODIMUR 7

pe 03.12 la 05:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema