Prajitura cu foi de cacao, gem de caise si crema de gris

de katty in Prajituri, 27 Mai 2016 | 1422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri de apa
  • 15 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde(aproximativ 700 gr)
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet unt 82% grasime
  • gem de caise
  • 100 gr ciocolata+1 lingura frisca lichida pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de cacao, gem de caise si crema de gris:

Pentru foi punem zaharul si apa intr-o craticioara, pe care o asezam la foc. Amestecam continuu pana zaharul se dizolva. Dam jos craticioara si lasam sa se raceasca. Odata racita, adaugam uleiul,ouale, apoi omogenizam bine compozitia. Adaugam  cacao, bicarbonatul stins si faina, pana obtinem un aluat elastic , nelipicios. Impartim aluatul in patru foi, pe care le coacem pe dosul unei tavi. Pentru a-mi fi mai usor eu intind aluatul direct pe hartie de copt, apoi asez hartia pe fundul tavii. Dam tava la cuptor pana foaia este rumenita usor pe margini.Coacem pe rand, toate cele 4 foi. Pemntru crema punem la foc laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul si amestecam continuu pana crema se ingroase. Dam crema jos , adaugam o lingura de unt, amestecam energic si lasam crema sa se raceasca. Dupa ce  crema de gris s-a racit o mutam intr-un bol si incepem sa o mixam adaugand cate putin unt la temperatura camerei, pana ce incorporam tot untul. Pentru a monta prajitura asezam o foaie, jumatate din crema de gris, a doua foaie, intindem un strat de gem de caise,a treia foaie, restul de crema si ultima foaie. Peste prajitura asezam un tocator greu si dam prajitura la rece pentru cel putin  o ora. Intre timp topim la bain-marie  ciocolata si frisca(sau lapte) si turnam peste prajitura. De preferat lasam prajitura peste noapte la frigider, pentru a se inmuia foile bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de cacao, gem de caise si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

27.05.2016, 20:40

Minunata prajiturica asta!

noiinbucatarie 1

28.05.2016, 09:25

Bya Ralu 1

31.05.2016, 21:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!