Prajitura cu foi de cacao, gem de caise si crema de gris

de katty in Prajituri, 27 Mai 2016 | 1869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri de apa
  • 15 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde(aproximativ 700 gr)
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet unt 82% grasime
  • gem de caise
  • 100 gr ciocolata+1 lingura frisca lichida pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de cacao, gem de caise si crema de gris:

Pentru foi punem zaharul si apa intr-o craticioara, pe care o asezam la foc. Amestecam continuu pana zaharul se dizolva. Dam jos craticioara si lasam sa se raceasca. Odata racita, adaugam uleiul,ouale, apoi omogenizam bine compozitia. Adaugam cacao, bicarbonatul stins si faina, pana obtinem un aluat elastic , nelipicios. Impartim aluatul in patru foi, pe care le coacem pe dosul unei tavi. Pentru a-mi fi mai usor eu intind aluatul direct pe hartie de copt, apoi asez hartia pe fundul tavii. Dam tava la cuptor pana foaia este rumenita usor pe margini.Coacem pe rand, toate cele 4 foi. Pemntru crema punem la foc laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul si amestecam continuu pana crema se ingroase. Dam crema jos , adaugam o lingura de unt, amestecam energic si lasam crema sa se raceasca. Dupa ce crema de gris s-a racit o mutam intr-un bol si incepem sa o mixam adaugand cate putin unt la temperatura camerei, pana ce incorporam tot untul. Pentru a monta prajitura asezam o foaie, jumatate din crema de gris, a doua foaie, intindem un strat de gem de caise,a treia foaie, restul de crema si ultima foaie. Peste prajitura asezam un tocator greu si dam prajitura la rece pentru cel putin o ora. Intre timp topim la bain-marie ciocolata si frisca(sau lapte) si turnam peste prajitura. De preferat lasam prajitura peste noapte la frigider, pentru a se inmuia foile bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de cacao, gem de caise si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

27.05.2016, 20:40

Minunata prajiturica asta!

noiinbucatarie 1

28.05.2016, 09:25

Bya Ralu 1

31.05.2016, 21:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy