Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata

de Moni_alex in Prajituri, 4 Ian 2016 | 2781 vizualizari

 

O prajitura cremoasa si aromata

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • Crema
  • 750 ml lapte
  • 75 g amidon alimentar
  • 3 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • Glazura
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 100 g unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata:

Pentru blat se separa ouale, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana rezulta o bezea tare.


Se adauga galbenusurile unul cate unul pana se incorporeaza bine si uleiul putin cate putin.


Apoi se adauga cacao si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca foarte usor pe verticala cu o lingura de lemn sau o spatula.


Se pune compozitia intr-o tava cu dimensiunile de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit aproximativ 35-40 minute la foc potrivit.


Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei straturi.


Pentru crema amestecam cele 3 linguri de zahar cu amidonul.

Adaugam 150 ml de lapte putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase.

Restul de lapte se toarna intr-un vas, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele mici si se incalzeste la foc mic pana fierbe apoi adaugam amidonul amestecand continuu pana se ingroasa compozitia. Se laasa la racit.


Frecam spuma untul moale cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.


Pentru glazura amestecam intr-un vas ciocolata cu lapte, zaharul, laptele,untul si punem pe baie de aburi pana se incalzesc si obtinem o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam bine.


Asamblam prajitura o foaie de blat, un strat de crema, un strat glazura de ciocolata.


Am lasat-o pana a doua zi sa se inmoaie si apoi am taiat-o bucatele.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

un_pisoi_indragostit 1

04.01.2016, 15:17

Dupa cum arata, sunt sigur ca are un gust FABULOS!

Rocsi 1

04.01.2016, 19:07

Este o prajitura nu delicioasa ci mega delicioasa!

Moni_alex 1

04.01.2016, 19:45

Multumesc frumos tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni

de oanapl 5

ieri la 23:39

Taci si inghite

de oanapl 5

ieri la 23:31

Aperitiv placinta cu branza sarata

de GeorgiG 5

ieri la 22:07

Macrou la gratar

de Lau 9

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de cacao, gem de caise si crema de gris