Gogosi

de Lavinia in Prajituri, 19 Noi 2012 | 7185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml apa minerala
  • 400 ml lapte caldut
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocola
  • 1 kg faina
  • 2 drojdii
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 150 g zahar pudra pentru decor
Portii: 45
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Am facut o maia din drojdie ,zahar ,1 lingura de faina si 100 ml apa minerela. Am lasat-o la dospit 15 minute.


Intre timp am cernut faina peste care am adaugat galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, zaharul vanilat, sarea, laptele caldut, unt topit si racit, restul de apa minerala si maiaua. Am framantat bine timp de 15 minute si l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.


Am intins o foaie potrivit de groasa si am taiat cu ajutorul unui pahar/forma gogosile.


Am incins o cratita cu ulei si am prajit gogosile pana s-au aurit pe amandoua partile.(le-am prajit in ordinea in care le-am taiat,asa m-a invatat bunica )


Le-am pudrat cu zahar si le-am savurat alaturi de un pahar mare de lapte si dulceata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

amma 1

23.03.2014, 10:50

Tocmai ce iti incerc reteta...sper sa fie asa de pufoase....de obicei imi ies goale inauntru

Lavinia 1

23.03.2014, 11:12

Mi se intampla si mie sa imi iasa goale inauntru,dar imi place

Sotto 1

04.06.2014, 20:32

Tare as dori sa incerc aceasta minunata reteta dar am o mica dilema . Ce inseamana 2 drojdii ? Ce gramaj ? Multumesc si felicitari, arata delicioase aceste gogosi pufoase.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi