Gogosi

de Lavinia in Prajituri, 19 Noi 2012 | 7222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml apa minerala
  • 400 ml lapte caldut
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocola
  • 1 kg faina
  • 2 drojdii
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 150 g zahar pudra pentru decor
Portii: 45
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Am facut o maia din drojdie ,zahar ,1 lingura de faina si 100 ml apa minerela. Am lasat-o la dospit 15 minute.


Intre timp am cernut faina peste care am adaugat galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, zaharul vanilat, sarea, laptele caldut, unt topit si racit, restul de apa minerala si maiaua. Am framantat bine timp de 15 minute si l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.


Am intins o foaie potrivit de groasa si am taiat cu ajutorul unui pahar/forma gogosile.


Am incins o cratita cu ulei si am prajit gogosile pana s-au aurit pe amandoua partile.(le-am prajit in ordinea in care le-am taiat,asa m-a invatat bunica )


Le-am pudrat cu zahar si le-am savurat alaturi de un pahar mare de lapte si dulceata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

amma 1

23.03.2014, 10:50

Tocmai ce iti incerc reteta...sper sa fie asa de pufoase....de obicei imi ies goale inauntru

Lavinia 1

23.03.2014, 11:12

Mi se intampla si mie sa imi iasa goale inauntru,dar imi place

Sotto 1

04.06.2014, 20:32

Tare as dori sa incerc aceasta minunata reteta dar am o mica dilema . Ce inseamana 2 drojdii ? Ce gramaj ? Multumesc si felicitari, arata delicioase aceste gogosi pufoase.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase