Sandwich cu mascarpone

de Miha in Prajituri, 21 Iul 2011 | 8553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 100 zahar
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • 250 g mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich cu mascarpone:

Blat:


Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Compozitia se va deschide la culoare si va deveni ca o crema. Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.



Impartim compozitia in 2 parti si coacem 2 foi in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, timp de cca 15 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.


Crema:


Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.



Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Adaugam gelatina si amestecam pana se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam la rece pentru aproximativ 2 ore.



Crema se va intari, dar nu foarte tare. O vom mixa pana va deveni pufoasa si va capata consistenta. Branza mascarpone o mixam separat intr-un alt castron, apoi vom amesteca cu crema de ciocolata alba, amestecand usor cu o spatula, pana la omogenizare.



Eu am insiropat blaturile cu putina cafea, dar nu e neaparat necesar, intrucat ele se vor inmuia suficient de la crema.



Turnam crema pe unul din blaturi, acoperim cu cel de-al 2-lea blat si dam la rece pentru cel putin 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (107)

Miha 1

29.08.2011, 15:46

Multumesc Cristina!

La multi ani si puiului tau!

Kori 1

26.09.2011, 09:55

delicios

Zambareata 1

19.01.2012, 21:09

am facut-o si eu ....e exceptionalaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa