Prajitura cu pere si glazura fondant

de stefy_a in Prajituri, 24 Oct 2016 | 523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 20x30 cm:
  • - 4 oua
  • - 160 g zahar
  • - 7 linguri faina
  • - 4 linguri ulei
  • - 2 pere
  • Pentru fondant:
  • - 300 g zahar
  • - 150 ml apa
  • - 2 linguri miere
  • - 2 lingurite cacao
  • - 3 linguri lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si glazura fondant:

- se separa albusurile de galbenusuri


- albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adauga treptat


- galbenusurile se amesteca cu uleiul si peste ele se adauga albusul spuma


- se omogenizeaza, apoi se adauga faina si se amesteca cu o lingura de sus in jos, pana la incorporarea totala a fainii


- compozitia obtinuta, se toarna in tava tapetata cu hartie de copt


- perele se curata de coaja, se taie bucati si se aseaza peste compozitie


- se da tava la cuptor circa 30 de minute, la 160 de grade


- cand e gata, se lasa sa se raceasca


- cand s-a racit, se pregateste fondantul


Fondant:


- un vas gol in care urmeaza sa mixam fondantul se pune la frigider


- apa impreuna cu zaharul se pun intr-un vas, pe foc mic


- se amesteca din cand in cand pana cand se formeaza un sirop gros - pentru a vedea daca siropul e gata, se ia o lingura de sirop si se picura intr-un pahar cu apa rece - daca formeaza bilute inseamna ca siropul e numai bun


- se adauga si cele doua linguri de miere, se omogenizeaza si se ia amestecul de pe foc si se muta in vasul rece de la frigider


- se mixeaza amestecul pana cand incepe sa se albeasca si sa se intareasca


- cacaoa se dizolva in 3 linguri lapte caldut si se adauga peste sirop


- se mixeaza din nou pana ce fondantul capata o consistenta scazuta


- se taie prajitura patratele si se glazureaza cu fondant


- se da la frigider o ora si se serveste

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si glazura fondant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

-Licurici- 1

24.10.2016, 09:35

Ce faina e!

Gherca Daniela 1

24.10.2016, 16:57

Rocsi 1

24.10.2016, 20:31

Am venit sa servesc prajitura!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu visine