Prajitura cu branza dulce si iaurt

de babi5 in Prajituri, 29 Ian 2014 | 7211 vizualizari

 

Am pus la favorite budinca Menei29 si prajitura Rudy si pentru ca nu a fost posibil sa le prepar pe amandoua am testat (ca se poarta testele acum) si am pregatit o prajitura cu ingrediente din amandoua. Nu ma laud, dar a iesit ceva bun, bun tare. Multumesc Merisor, Mena si tuturora care ati pregatit prajitura Rudy. Am folosit tava de 45/35 cm, alta tava mai mica nu am

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 gr margarina
  • 1 iaurt activia natural 140 gr.
  • 1 iaurt zuzu 400 gr
  • 500 gr branza dulce
  • 150 gr stafide aurii
  • 1 esenta migdale Dr.Otkker (fiola)
  • 1 esenta rom Dr. Otker (fiola)
  • 2 zahar vaniliat
  • 5 oua
  • 2 praf copt
  • 1 praf sare
  • 450 gr zahar
  • 15 linguri gris (150 gr)
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si iaurt:

Se pune faina, cacaoa si un praf copt intr-un castron si se amesteca bine, apoi se taie bucatele mici margarina si se freaca bine impreuna cu faina, cacaoa si praful de copt. Se adauga 2 galbenusuri, 150 gr zahar, esenta de migdale si iaurtul Activia. Se framanta un aluat care sa se poata intinde (daca mai trebuie se mai adauga putina apa minerala sau lapte sau faina daca este cazul) eu am adaugat putina apa minerala. Se acopera cu o folie si se da la rece pentru 30 minute.


Branza o punem intr-un castron, adaugam iaurtul Zuzu, 300 gr zahar, 3 galbenusuri, stafidele pe care le-am inmuiat inainte intr-un picut de apa si esenta de rom, zaharul vaniliat, grisul, un praf de copt si albusul de la cele 5 oua batut spuma.


Scoatem aluatul din frigider si-l impartim in doua parti egale. Intindem o foaie si o asezam in tava de (45/35 cm) tapetata din timp cu hartie de copt. Peste punem compozitia cu branza, apoi din cealalalta jumatate de aluat intindem cea de-a doua foaie pe care o taiem fasiute si le asezam peste compozitia de branza sub forma de sah.


Introducem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade si lasam sa se coaca pana prajitura devine frumos aurie si marginile prajiturii se dezlipesc de tava. Scoatem, lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Taiem dupa imaginatia fiecaruia.


Buna, buna tare! Pofta sa aveti si o recomand cu toata dragostea, nu ezitati sa o faceti!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti un pinten de taiat ravioli se pot taia fasiutele de deasupra, sunt mai aspectoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

babi5 1

30.01.2014, 06:37

multumesc georgianaS

diana_k 1

30.01.2014, 08:57

babi5 1

30.01.2014, 14:15

diana este un deliciu .multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata