Saratele ~2~

de Rocsi in Prajituri, 5 Ian 2011 | 7564 vizualizari

 

Este reteta mamei care ne-o facea cand eram mici,si o punem in practica si acum ca sunt mult prea bune...

 

INGREDIENTE

  • 1 pumn branza de oaie sarata
  • 1 pachet margarina
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde(trebuie sa iese un aluat tare si care se poate modela..cred ca merge 1 kg faina ,poate chiar si mai bine)
  • chimen
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele ~2~:

Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari.

adaugam margarina (de la temperatura camerei) si o omogenizam cu branza.

punem praful de copt,iar la urma faina treptat.

framantam pana obtinem aluatul dorit.

pe masa de lucru ,presaram niste faina .

intindem o foaie subtire de aluat ,si facem saratelele in ce forme dorim.

le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.

batem ouale spuma .

cu un penson ungem saratelele ,cu ou,apoi presaram mac si chimen.

le dam in cuptorul incins ,cat se usuca putin.

apoi punem alta tava ,si tot asa pana terminam aluatul.

mie imi ies 4 tavi si jumatate de saratele,tavi mari de aragaz.

este bine sa lucrati doua persoane,ca altfel e cam greu.....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele ~2~" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca