Prajitura Boema

de Angelina_Elena in Prajituri, 1 Mar 2014 | 12917 vizualizari

 

De 1 Martie am sosit si eu cu un martisor dulce! :-* Va doresc sa aveti parte de o primavara minunata, plina de zambete si lucruri pozitive! >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 150 ml ciocolata cu lapte
  • Blat:
  • 7 oua
  • 8 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Sirop:
  • 1 cana zahar
  • 2 cani si 1/2 apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml frisca batuta
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • Decor:
  • migdale caramelizate
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Crema de ciocolata: topim ciocolata cu frisca lichida la foc mic.

Cand ciocolata s-a racit putin, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula.

Dam crema la rece peste noapte.

Frisca lichida (500 ml) o mixam bine, adaugam spre final zaharul pudra, mai mixam putin si dam la frigider pana se raceste blatul.

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam apa, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.

Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste.

La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Asamblare: blatul rece se taie in 18 patrate.

Luam fiecare patrat, il trecem prin siropul rece, apoi il asezam pe o tava.

Ciocolata o topim, apoi glazuram fiecare prajiturica in parte.

Crema de ciocolata o punem intr-un posh si spritzam deasupra fiecarui patratel.

Punem si frisca intr-un posh si facem cate un mot generos deasupra fiecarei prajiturica, apoi presaram migdale caramelizate.

Se da rece minim 1 ora inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mascarpone si ciocolata