Prajitura Boema

de Angelina_Elena in Prajituri, 1 Mar 2014 | 8101 vizualizari

 

De 1 Martie am sosit si eu cu un martisor dulce! :-* Va doresc sa aveti parte de o primavara minunata, plina de zambete si lucruri pozitive! >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 150 ml ciocolata cu lapte
  • Blat:
  • 7 oua
  • 8 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Sirop:
  • 1 cana zahar
  • 2 cani si 1/2 apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml frisca batuta
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • Decor:
  • migdale caramelizate
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Crema de ciocolata: topim ciocolata cu frisca lichida la foc mic.


Cand ciocolata s-a racit putin, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula.


Dam crema la rece peste noapte.


Frisca lichida (500 ml) o mixam bine, adaugam spre final zaharul pudra, mai mixam putin si dam la frigider pana se raceste blatul.


Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.


Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.


Adaugam apa, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.


Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.


Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.


Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.


Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste.


La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.


Asamblare: blatul rece se taie in 18 patrate.


Luam fiecare patrat, il trecem prin siropul rece, apoi il asezam pe o tava.


Ciocolata o topim, apoi glazuram fiecare prajiturica in parte.


Crema de ciocolata o punem intr-un posh si spritzam deasupra fiecarui patratel.


Punem si frisca intr-un posh si facem cate un mot generos deasupra fiecarei prajiturica, apoi presaram migdale caramelizate.


Se da rece minim 1 ora inainte de servire.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

ela 1

11.03.2014, 00:07

MotanLaOale 1

11.03.2014, 10:52

La multi ani!

Miha 1

11.03.2014, 22:53

La multi ani Elena!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!