Cheese and meringue

de Sidy in Prajituri, 28 Iul 2010 | 1357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 250 g unt 
  • 50 g untura
  • 1 praf de copt
  • 250 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 150 ml lapte
  • 15 linguri cu varf faina
  • coaja rasa de la o lamaie   
  • Crema:
  • 600 g branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 1 zahar vanilat coaja
  • rasa de la o lamaie
  • 1 ou intreg
  • 50 g gris
  • 4 linguri pesmet
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheese and meringue:

Se amesteca untul cu zaharul , untura si galbenusurile bine de tot pina se face o crema pufoasa.Adaugam apoi smantana, faina. coaja de lamaie, laptele, praful de copt si se amesteca bine de tot. Aluatul rezultat il intindem pe o planseta presarata cu faina pina ia forma tavii ce o vom folosi.


In tava tapetata cu hartie de copt si unsa putin , asezam blatul apoi dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade pina se face deasupra o crusta.( 15 minute)


In acest timp amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie , oul intreg ( eu am mai adaugat inca un galbenus)pina se formeaza crema. Ca sa nu lase o zeama , adaugam grisul in crema, amestecam si apoi scoatem blatul din cuptor, peste care presaram pesmetul si apoi intindem crema.


Peste crema de branza adaugam albusurile batute spuma bine cu zaharul si zeama de lamaie. Dam din nou la cuptor aproximativ 40 minute pina se coace prajitura si albusul capata o culoare aramie. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava, apoi o putem taia felii...


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheese and meringue" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bunica 1

28.07.2010, 21:16

Wow, ce bunatate !

mena29 1

29.07.2010, 10:44

si eu vreau tot o bucata

Laly 1

29.07.2010, 14:17

Vreau si eu o bucatica,vad ca toata lumea cere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Carmelita de Valentine's day