Prajitura "Bonty" de post

de robert_badica in Prajituri, 10 Feb 2016 | 980 vizualizari

 

O prajitura foarte buna si gustoasa! S-a mancat asa de repede... :))


Era putin mai buna daca insiropam si blatul, dar oricum a fost delicioasa!


Eu m-am inspirat de la  Laura Sava.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 180 g faina
  • 150 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 150 ml apa de cocos
  • 2 linguri cacao neagra
  • un plic praf de copt (stins cu putin otet)
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingura fulgi de cocos
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte de cocos
  • 100 g zahar
  • 4 linguri gris
  • Pentru glazura:
  • 180 g ciocolata neagra (+50% cacao)
  • 1 lingura ulei
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Bonty" de post:

Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte.

Pregatim blatul: Intr-un bol incapator, punem uleiul si zaharul si le mixam bine. Adaugam apa de cocos, apoi faina cernuta impreuna cu cacaoua si praful de copt. Omogenizam. La final incorporam cicolata si fulgi de cocos. Turnam compozitia, in tava si coacem blatul, pret de 10 minute, la foc potrivit, apoi la foc mic in 15 minute. Lasam la racit.

Pregatim crema asa: intr-o cratita, turnam laptele de cocos, si zaharul. Lasam pe foc pana ajunge in punctul de fierbere, si adaugam grisul. Amestecam bine, pana ce grisul se umfla, si se obtine o crema mai groasa. Turnam crema fierbinte, peste blat si o nivelam frumos.

Pregatim glazura asa: Rupem bucati ciocolata si o topim pe baie de aburi. Incorporam uleiul si o turnam peste prajitura. De preferat este sa o portionati, dupa 5 minute ,de cand ati pus glazura, eu am pus-o la frigider si apoi am taiat-o mai greu (cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fiarta). Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Bonty" de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Bonty" de post-0
Prajitura "Bonty" de post-1
Prajitura "Bonty" de post-2
Prajitura "Bonty" de post-3
Prajitura "Bonty" de post-4
Prajitura "Bonty" de post-5
Prajitura "Bonty" de post-6
Prajitura "Bonty" de post-7
Prajitura "Bonty" de post-8
Prajitura "Bonty" de post-9
Prajitura "Bonty" de post-10
Prajitura "Bonty" de post-11
Prajitura "Bonty" de post-12
Prajitura "Bonty" de post-13
Prajitura "Bonty" de post-14
Prajitura "Bonty" de post-15
Prajitura "Bonty" de post-16

COMENTARII (31)

robert_badica

robert_badica 1

11.02.2016, 09:20

Reisnaor,

robert_badica

robert_badica 1

11.02.2016, 09:21

Mirela, multumesc de trecere!

robert_badica

robert_badica 1

11.02.2016, 09:22

Licurici, chiar a fost buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!