Prajitura cu castane si crema de ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 29 Aug 2016 | 2383 vizualizari

 

O prajitura aromata si foarte gustoasa. Am optat pentru un blat pufos , piscot, umplut cu piure de castane si o budinca de ciocolata facuta in casa . Blatul l-am insiropta cu cafea naturala diluata,iar deasupra am pudrat-o cu cacao din plin pentru o aroma amaruie. 

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -10 linguri faina
  • -1plic praf de copt
  • -praf de sare
  • -1 lingurita rom
  • -coaja razuita de portocala
  • Pt crema de ciocolata:
  • -300 ml lapte
  • -3 linguri zahar
  • -2 linguri amidon
  • -1 lingura cacao de calitate
  • -200 ml frisca
  • Extra :
  • -200 gr piure castanet
  • -70 ml cafea+70 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu castane si crema de ciocolata:

  • Blat

    Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem usor cu o furculita impreuna cu cele 2 linguri de apa si la lasam deoparte.

    Albusurile impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom le batem spuma tare . Trebuie sa fie batute bine astfel incat in momentul cand ridicam paletele mixerului sa ramana un mot.

    Adaugam coaja razuita de portocala in albusuri, galbenusurile si apoi treptata amestecand se sus in jos cu o paleta faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

    Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt.

    Turnam compozitia in tava , nivelam si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute . Pentru a fi siguri ca este copt blatul folosim o cobitoare , daca iese curate atunci este in regula .

    Pana cand se coace blatul facem crema .

    Intr-o cratita cu fund gros punem amidonul, zaharul , cacao si turnam incet laptele. Trebuie sa amestecam , eu folosesc de obicei un tel para ca sa nu ramana cocoloase. Punem pe foc si amestecam continu pana cand se formeaza o crema groasa . Eu am racit-o rapid, am pus cratita intr-o galeata cu apa foarte rece ,dar se poate lasa sa se raceasca incet.

    Cand a fost rece am batut frisca tare si le-am amestecat.

    Piureul de castanet l-am decongelat si l-am lasat deoparte sa-si astepte randul.

    Intr-o cana am amestecat 70 ml cafea naturala cu apa.

    Asamblam :

    Blatul l-am taiat cand a fost rece , de preferinta a doua zi, in jumate . Am insiropat cu jumate din cafea , am aintins piureul de castanet si ¾ din crema . Am nivelam .

    Jumatatea de blat ramasa am insiropat-o cu cafeluta care mai era in cana , am asezt blatul peste crema . Deasupra am pus restul de crema si am pudrat cu cacao .

    Lasam sa se raceasca si servim .

    Va doresc pofta buna.

     

     

     

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu castane si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

01.09.2016, 17:32

mihaelar63 1

03.09.2016, 01:46

mirela0911 1

03.09.2016, 19:44

Cred ca e tare buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piscoturi