Prajitura Brath

de miremirc in Prajituri, 21 Ian 2011 | 31392 vizualizari

 

by Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 140 g zahar,
  • 140 g nuci macinate,
  • 1+1/2 lg faina,
  • 1 plic praf de copt.
  • Crema:  
  • 250 g unt,
  • 2 galbenusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 7 lgt ness,
  • 150 g nuci prajite si taiate.
  • Glazura:  
  • 200 g zahar pudra,
  • 3 lg cacao,
  • 3 lg unt,
  • 4 lg apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brath:

Ptr. blat : Mixam albusurile tare, apoi adaugam zaharul si galbenusurile;cu o lingura de lemn incorporam faina cu praful de copt si nucile macinate;amestecam cu grija de jos in sus si dam la cuptor;


Ptr. crema : intr-un bol mixam untul spuma; amestecam galbenusurile cu zaharul, pliculetul de zahar vanilat si nessul frecat cu 3 lg de apa fierbinte(lasam sa se raceasca) si din aceasta compozitie punem cate o lingura rand pe rand in untul spumo amestecand incet;obtinem o crema in care adaugam nucile prajite si taiate cu cutitul;intindem peste blat aceasta crema si punem la rece prajitura 30 minute;


Ptr. glazura : Punem la fiert intr-o craticioara untul impreuna cu apa pana da intr-un clocot;luam apoi de pe foc si adaugam zaharul pudra si cacaoa amestecand bine de tot.lasam putin sa se raceasca si mai amestecam din cand in cand ,apoi punem peste crema rece

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brath" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

23.01.2011, 19:46

Cand spui Laura Sava spui exceptional Minunat ti-a iesit

MotanLaOale 1

24.01.2011, 08:35

buna prajitura

ryta 1

27.06.2014, 06:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie