Prajitura calda cu ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 27 Sep 2015 | 9059 vizualizari

 

....asortata cu inghetata de vanilie desigur....o nebunie delicioasa! Va invit cu drag pe toti la desertul de duminica seara!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 225 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 125 gr ciocolata neagra( 70%)
  • 225gr faina
  • vanilie
  • 1/2 pliculet praf de copt stins cu putina zeama de lamaie

Glazura de ciocolata:

  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura calda cu ciocolata:

Se topeste untul intr-un vas pe foc mic, se trage vasul deoparte si se pune uleiul, cacaoa si ciocolata ( 125 gr).

Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, apoi se adauga usor crema de ciocolata si se amesteca pana la omogenizare.

Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza putin, sau se bate simplu amestecul cu un tel.

Se unge forma cu unt( eu am avut o forma rotunda de ceramica) si se pune compozitia. Se coace la 190 de grade pentru 20 sau 25 de minute maxim.

Intre timp se prepara glazura care se va turna peste prajitura calda abia scoasa din cuptor.

Pentru glazura: se pune untul in vas, se lasa putin pe foc, se adauga laptele si ciocolata si se amesteca pana se topeste si obtinem o glazura legata. Se toarna deasupra prajiturii fierbinti.

Se taie calda fara probleme si se mananca cu inghetata de vanilie...combinatie ideala pentru gustul delicios suprem.

Sper sa va placa, la noi a fost bataie pe ea! :))))!

TIPS-URI

1

Puteti adauga dupa gust alune , migdale, nuci.

2

In compozitie puteti pune zmeura, fructe de padure etc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura calda cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

RuxyRux 1

28.09.2015, 19:32

Simonici drag...iti multumesc!

Adele 1

28.09.2015, 19:41

RuxyRux 1

28.09.2015, 19:46

Adele Multumeeeesc scumpa mea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chantilly ananas