Prajitura Capsunica by Ildi

de MOKUSKA in Prajituri, 21 Sep 2014 | 1819 vizualizari

 

De cele mai multe ori cand pregateam o mancare care necesita multe galbenusuri de ou, nu stiam ce sa fac cu albusurile. Reteta asta o pregatesc de ani de zile, in special cand fac ciorba de burta...este o inventie proprie :).

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 3 oua intregi
  • 4 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 9 linguri de faina
  • 1 borcan de dulceata de capsuni (sau orice dulceata nu foarte lichida)
  • 1 praf de copt
  • praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Capsunica by Ildi:

Amestecam galbenusurile cu zaharul, uleiul si cu dulceata. Albusurile reci le batem spuma cu praf de sare.


Treptat cernem faina amestecata cu praf de copt peste galbenusuri, adaugam 2-3 linguri de spuma din albus. Amestecam foarte incet pana am incorporat toate ingredientele. Tapetam o tava de 36*26*5 cu hartie de copt turnam compozitia in tava si introducem in cuptorul fierbine la foc mare 15 minute, dupa care dam focul la mediu spre mic inca aprox. 25 min. pana se rumeneste frumos. Se verifica cu scobitoarea.


 

TIPS-URI

1

daca va place mai dulce pudrati cu zahar

2

puteti folosi dulceata: caise, piersici, prune, cirese (probate)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Capsunica by Ildi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

21.09.2014, 22:57

mihaelar63 1

20.01.2015, 10:59

Cafeluta mea ar merge perfect cu capsunica ta. . Vai cum suna ))

RuxyRux 1

12.02.2015, 20:20

Arata super bine!!!! Deliciu clar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri si crema de lime