Prajitura Capsunica by Ildi

de MOKUSKA in Prajituri, 21 Sep 2014 | 4273 vizualizari

 

De cele mai multe ori cand pregateam o mancare care necesita multe galbenusuri de ou, nu stiam ce sa fac cu albusurile. Reteta asta o pregatesc de ani de zile, in special cand fac ciorba de burta...este o inventie proprie :).

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 3 oua intregi
  • 4 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 9 linguri de faina
  • 1 borcan de dulceata de capsuni (sau orice dulceata nu foarte lichida)
  • 1 praf de copt
  • praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Capsunica by Ildi:

Amestecam galbenusurile cu zaharul, uleiul si cu dulceata. Albusurile reci le batem spuma cu praf de sare.

Treptat cernem faina amestecata cu praf de copt peste galbenusuri, adaugam 2-3 linguri de spuma din albus. Amestecam foarte incet pana am incorporat toate ingredientele. Tapetam o tava de 36*26*5 cu hartie de copt turnam compozitia in tava si introducem in cuptorul fierbine la foc mare 15 minute, dupa care dam focul la mediu spre mic inca aprox. 25 min. pana se rumeneste frumos. Se verifica cu scobitoarea.

 

TIPS-URI

1

daca va place mai dulce pudrati cu zahar

2

puteti folosi dulceata: caise, piersici, prune, cirese (probate)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Capsunica by Ildi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

21.09.2014, 22:57

mihaelar63 1

20.01.2015, 10:59

Cafeluta mea ar merge perfect cu capsunica ta. . Vai cum suna ))

RuxyRux 1

12.02.2015, 20:20

Arata super bine!!!! Deliciu clar!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu fructe (zmeura)