Prajitura Catalina

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Ian 2015 | 21586 vizualizari

 

Daca ''Steaua fara nume'' e celebra,de ce sa nu fie si ''Prajitura fara nume''...nu dati cu bolovani,ca alta idee n-am avut.....
PS.Au sarit pe mine cotoharlele astea, si au zis sa-i zic intr-un fel prajiturii,asa ca m-am gandit sa-i spun Prajitura Catalina,pentru ca al doilea meu prenume este Catalina...aia din Luceafarul.....

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama cu 72% grasime
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Crema 1
  • 1 plic cu praf de budinca de ciocolata de la Dr.Oetker
  • 50 g ciocolata amara Schogetten
  • 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 58 g unt cu 80% unt
  • Crema 2
  • 1 plic crema cafea si brandy la DR.Oetker
  • 200 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 150 g almette cu smantana
  • 200 g frisca ( 100 g smantana dulce + 100 ml frisca lichida creme patisere )
  • 14 piscoturi savoiardi
  • ornamente ciocolata Dr.Oetker
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Catalina:

Foi : Margarina o taiem in bucati mai mici si o punem intr-o cratita sa se topeasca,apoi o lasam sa se raceasca.Dupa ce sa racit bine,adaugam zaharul si mixam bine,apoi galbenusurile,continuam sa mixam,faina si praful de copt amestecate le incorporam,peste compozitia de mai sus.La final adaugam albusrile batute bine.Avem grija sa incorporam albusurile cu miscari lente de jos in sus. Obtinem un aluat moale.Tapetam o tava cu hartie de copt ( 28/20 ),impartim aluatul in trei si coacem trei foi.Preincalzim cuptorul ,fiecare foaie o tinem la cuptor cca 15-20 min,pana trece testul scobitorii.Lasam la racit foile.


Crema 1:Praful de budinca impreuna cu zaharul,ciocolata si laptele le punem intr-un vas cu fund dublu si punem pe foc,amestecand continuu,pana se ingroasa crema.Tragem vasul de pe foc,lasam 10 min apoi adaugam untul si omogenizam.Aceasta crema o punem calda peste foi.


Tava in care am copt foile o imbracam cu folie alimentara,asezam prima foaie,turnam crema,apoi foaia a doua si apasam putin sa se lipeasca bine cele doua foi.Lasam sa se raceasca cat facem crema 2.


Crema 2 : Intr-un castron punem praful de crema,adaugam zaharul si laptele si mixam.Apoi punem almette si omogenizam,iar la final incorporam frisca obtinuta din mixarea smantanii dulci cu frisca lichida.


O lingurita cu ness o diluam intr-o cana cu apa rece si apoi inmuiem piscoturile,nu mult,cat le scufundam odata si continuam asamblarea prajiturii.


Peste foaia 2 punem o parte din crema 2,intindem bine,apoi asezam piscoturile inmuiate,peste piscoturi intindem crema 2,avand grija sa ne ramana crema si pentru deasupra.Peste crema asezam foaia 3 si apoi restul de crema.Nivelam si ornam cu ornamente de ciocolata. Lasam la frigider prajitura,de preferat macar 1 ora si apoi o portionam,folosind un cutit trecut prin apa fierbinte


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Catalina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

elucubratiiculinare 1

11.01.2015, 16:31

buna prajiturica

mihaelar63 1

12.01.2015, 21:36

Asa o cheama pe soacra ))Ii fac praji ))

Catalinaflorea 1

18.03.2015, 18:29

o incerc si eu,imi poarta numele )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )