Prajitura C&C

de CarmenBlue in Prajituri, 10 Feb 2014 | 1636 vizualizari

 

O prajitura foarte buna si foarte rapida. Multumesc Kamy (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cc-13216.html)!

 

INGREDIENTE

  • 300 g zahar
  • 75 ml apa
  • 60 g cacao
  • 6 galbenusuri
  • BLAT
  • 6 albusuri
  • 1 lingura de zahar
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • CREMA
  • 1 pachet de unt
  • esenta de vanilie/migdale (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura C&C:

In primul rand, se fierb 300 de gr de zahar cu apa si cacao pe aburi. Se lasa la racit, sa nu fie fierbinte. Apoi se adauga 6 galbenusuri si se amesteca bine. Se lasa deoparte.


Blatul:


Se mixeaza 6 albusuri cu un praf de sare si cu o lingura de zahar. Apoi se adauga 5 linguri din compozitia de mai sus si se incorporeaza bine. Se adauga si se amesteca usor cu o paleta cele 3 linguri de faina cernute impreuna cu praful de copt. Se asterne o tava (20/30) cu hartie de copt si se intinde compozitia. Se coace 20-25 de minute la foc mediu sau pana trece testul cu scobitoarea.


Crema:


Pachetul de unt (la temperatura camerei) se mixeaza spuma. Se adauga in unt , lingura cu lingura pentru a nu se taia, restul compozitiei de mai sus. (Se pot adauga cateva picaturi de esenta).


Se intinde crema peste blatul racit. Se lasa la frigider.


Se poate orna cu nuca macinata sau cu orice doriti.

 

TIPS-URI

1

Desi blatul este subtire, prajitura este foarte satioasa. Si foarte buna crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura C&C" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

10.02.2014, 21:02

Ce prajiturica buna

CarmenBlue 1

11.02.2014, 07:48

multumesc pentru aprecieri, dragii mei prieteni

_Alina_ 1

11.02.2014, 12:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de portocale