Prajitura Chinezoaica

de Toamna07 in Prajituri, 28 Apr 2012 | 3748 vizualizari

 

Prajitura pentru cei care prefera combinatia de nuca si ciocolata muuuuuulta !

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 200 gr unt
  • 180 gr zahar tos
  • 140 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 150 gr nuca macinata
  • 170 gr zahar pudra

Ingrediente glazura:

  • 50 gr unt
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri lapte

Decor:

  • ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Blatul:

Separam galbenusurile de albusuri.Mixam albusurile spuma iar galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana se isi dubleaza volumul.

Untul/margarina se mixeaza cu zaharul tos pana se dizolva.

In crema de unt adaugam faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt , nuca macinata si treptat albusurile batute spuma;amestecam usor pana se incorporeaza tot.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata si il introducem in cuptorul preincalzit pentru 25 minute . Cand se desprinde de pe margini , se scoate din cuptor si se adauga bezeaua de galbenusuri.

Se introduce din nou la cuptor pentru cca 10-15 minute pana se intareste bezeaua. Cand aspectul

bezelei devine mat si se inatreste, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.



Glazura: Intr-o craticioara punem untul, cacaoa, zaharul si laptele pe foc mic. Amestecam incontinuu cca 5 minute pana cand untul este complet topit iar glazura capata o consistenta cremoasa. Stingem focul si lasam 3 minute glazura sa se raceasca.

Intindem glazura pe intreaga suprafata a prajiturii si cu ciocolata alba topita ,treptat, la microunde putem forma stelute -cu varful unei scobitori-.

Lasam glazura sa se raceasca complet dupa care taiem prajitura in patratele si o servim.



Reteta o am pescuita de la Laura Adamache.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

28.04.2012, 17:58

mamaieelena 1

28.04.2012, 19:54

placeeeeee

jolygina 1

14.05.2012, 20:17

yamyyy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Chinezoaica