Prajitura ciocolatoasa

de susu in Prajituri, 13 Dec 2010 | 4649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • 50 g faina
  • 75 g zahar brun
  • 35 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 lingurite de cappuccino
  • Esenta de rom
  • Vanilie
  • 1 lingura cognac
  • 1 lingura lichior de fructe de padure
  • Un praf de sare
  • O mana alune de padure
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 65 gr zahar
  • 30 gr faina
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • Pentru décor:
  • Cacao
  • Ciocolata alba
  • Bomboane de ciocolata sau cereale in ciocolata
  • Pentru insiropat
  • faceti o cafea mai concentrata si amestecati-o cu putin cognac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa:

Pentru blat:

Topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu putin zahar, sare si esente. Adaugam ciocolata topita la galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt, toate celelalte ingrediente si albusurile la sfarsit. Amestecam usor de jos in sus. Punem aluatul intr-o forma tapetata si dam la cuptor pentru 35 minute.

Pentru crema:

Laptele se fierbe cu budinca la foc mic. Freci galbenusurile cu zaharul si adaugi faina in ploaie. Am topit si ciocolata in lapte dupa care am picurat peste oua. Am pus totul la fiert pana a devenit o crema groasa ca o budinca dupa care am lasat la racit. Am taiat blatul in doua, l-am insiropat cu cafea si am umplut cu crema la mijloc. Am pudrat cu cacao si ciocolata rasa si am asezat niste cereale trase in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu fulgi de ciocolata