Crumble cu prune

de -Miti- in Prajituri, 18 Aug 2011 | 3884 vizualizari

 

Iar o reteta buna la dieta!
Vroiam un desert rapid cu fructe, dar fara multe calorii,deci fara unt sau prea mult zahar si am decis ca un crumble ar fi perfect. Poate va pricepeti voi mai bine la traducere ca eu m-am impotmolit si oricum cred ca mai bine suna varianta din engleza. Crumble-ul este un desert rapid care are la baza fructe, iar topping-ul este un amestec din faina,fulgi de ovaz, putin unt,putin zahar,diferite arome. Toppingul poate fi versatil si se pot adjusta ingredientele dupa gustul sau nevoile fiecaruia. Eu am ales sa fac fara unt de data aceasta si chiar nu i-am simtit lipsa.
Si fiindca mi-am adus aminte de Gabyta si a ei provocare particip cu aceasta reteta la Provocarea lunii august "Dulce Romanie 2011" . Vedeti ca este un topic deschis,mai aveti timp sa participati,chiar daca nu aveti blog.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de prune
  • 2 linguri de faina
  • 4 linguri de fulgi de ovaz
  • 1 lingurita de scortisoara Kotanyi
  • 4 linguri sirop de artar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune:

Preparare Crumble cu prune


Se spala prunele,se taie in jumatate si se scot samburii. Se aseaza in tava ,eu am folosit-o pe cea de la Decorix si o recomand cu drag,are un inel care face usor transportarea tavii la cuptor fara a fi in pericol de a varsa.


Se amesteca restul ingredientelor si se pun deasupra prunelor.


Se tin la cuptor (am uitat sa cronometrez) cam 30 de minute sau pana prunele incep sa se inroseasca si sa se inmoaie.


Se serveste calda sau rece,asta daca o mai prindeti rece ca se duce cam repede.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

-Miti- 1

19.08.2011, 00:25

cred ca numai eu mai bantui

Mihaela11_jo 1

19.08.2011, 09:53

Panacris 1

30.08.2012, 12:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu prune si crema de branza