Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Mai 2015 | 2694 vizualizari

 

Am prestat si eu o ciocolatoasa din asta cu ce aveam prin casa.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 240 g zahar
  • 60 ml apa
  • 50 g cacao
  • 2 linguri faina
  • 9 piscoturi
  • 100 g unt
  • dulceata de zmeura
  • Decor frisca
  • 150 g smantana dulce pentru frisca
  • 200 ml frisca lichida Creme patisserie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura:

Intr-o cratita cu fundul dublu punem zaharul cacao si apa si punem la fiert pana incepe sa se ingroase si s-a topit zaharul. Se da de pe foc si se lasa putin la racit, apoi adaugam cele 6 galbenusuri, unul cate unul. Aceasta compozitie o impartim in doua parti egale. Intr-o parte adaugam faina si apoi albusurile batute spuma tare. Partea cealalta o lasam sa se raceasca bine si apoi o mixam cu untul moale. Tapetam o forma cu hartie de copt (eu am folosit o tava de ceramica 28/16 cm), turnam jumatate din compozitia cu faina, apoi asezam cele 9 piscoturi si deasupra turnam restul de compozitie. Dam tava la cuptorul preincalzit.


Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem tava din cuptor, asezam blatul pe o tava si cu ajutorul unui bat de frigaruie intepam blatul din loc in loc. Apoi intindem 2-3 linguri de dulceata de zmeura si lasam sa se raceasca blatul. Dupa ce s-a racit blatul intindem crema si ornam cu frisca (am mixat smantana cu frisca lichida, pana am obtinut o frisca tare). Crema este mai moale,nu-i bai pentru ca trebuie sa curga si peste margini cand portionam prajitura.Este o prajitura ciocolatoasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

10.05.2015, 14:55

Buna

tarasmariana 1

10.05.2015, 18:15

reisnaor_2006 1

27.05.2015, 15:45

ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de zmeura