Prajitura ciocolatoasa cu visine

de Sim0na in Prajituri, 28 Oct 2012 | 4075 vizualizari

 

Sursa: http://culoriledinfarfurie.blogspot.ro/2012/03/cuburi-ciocolatoase-cu-visine.html

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura apa rece
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
Crema:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g cacao
  • 80 g unt 85%
  • 120 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 400 g frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 350 g visine din compot
Portii: 15
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa cu visine:

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Am adaugat zaharul, apa si galbenusurile pe rand. Faina am amestecat-o cu cacao, si am cernut amestecul.


La amestecul de oua, am adaugat faina impreuna cu cacaua.


Am uns si tapetat cu hartie de copt o tava 30x20 cm, in care am pus compozitia. Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 40 minute.


Frisca am batut-o bine (am oprit 2 linguri ptr ornat). Visinele le-am lasat la scurs.


Am trecut la pregatit crema: intr-o cratita am pus untul, zaharul si laptele, si am lasat pe foc, amestecand mereu, pana s-a topit zaharul. Am dat vasul deoparte si am adaugat cacaoa cernuta, amestecand bine-bine. Am pus si ciocolata rupta bucati, amestecand continuu. Am lasat compozitia sa se raceasca pe jumatate, apoi am adaugat frisca batuta, amestcand usor.


Gelatina am pus-o la inmuiat in 100 ml, iar cand si-a dublat volumul am pus vasul pe foc, fara insa a lasa sa fiarba. In gelatina fierbinte am adaugat 2-3 linguri de crema, apoi am rasturnat peste restul de crema, amestecand bine.


Intr-o tava de yena, cu acelasi diametru ca tava in care am copt blatul, am pus o folie alimentara, apoi blatul racit. Am adaugat jumatate din crema, visinele scurse bine si restul de crema. Am pus cele 2 linguri de frisca deasupra, si cu o furculita, am facut un model.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Lavinia 1

17.11.2012, 11:12

Deliciu!

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 22:55

mirela suba 1

01.05.2013, 14:56

magnific de frumos arata si cred ca este si delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de rom