Prajitura Colorata

de CookieMonster in Prajituri, 14 Mai 2013 | 4389 vizualizari

 

Am facut o prajiturica dulce, colorata si vesela asa cum suntem noi

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 400 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt la temperatura camerii
  • 500 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • putina sare
  • Jeleu:
  • 400 g pere coapte bine
  • 100 g banane
  • 2 plicuri de gelatina
  • sucul de la 3 portocale
  • 160 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema:
  • 1 plic Dr. Otker fructe de padure
  • 250 ml lapte rece
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Colorata:

Blat:

1. Mixati albusurile spuma cu putina sare timp de 5 minute.

2. Adaugam zaharul tos si cel vanilat, untul taiat in cubulete mixand in continuare pana amestecul se omogenizeaza.

3. Amestecam faina cu praful de copt si o presaram treptat deasupra albusurilor alternand cu laptele. Amestecati usor cu o lingura.

4. Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 C timp de 25 min sau pana cand trece testul scobitorii si se lasa la racit.

Jeleu:

1. Se curata perele si bananele si le pasam separat.

2. Se pun perele la fiert impreuna cu sucul de portocale, esenta de vanilie si zaharul. Se la 5-7 minute dupa ce incep sa fiarba, la sfarsit de adauga bananele si se lasa putin la racit.

3. Gelatina se pune la hidratat in 100 ml de apa rece timp de 10 minute, dupa care se incalzeste putin. Se adauga peste compozitia de pere.

4. Jeleul se pune peste blatul racit bine. Inainte sa-l adaugam, tapetam tava cu folie alimentara. Se lasa la frigider minim 2 ore.

Crema:

1. Intr-un bol inalt puneti 250 ml de lapte peste care adaugati continutul plicului impreuna cu 2 linguri de zahar.

2. Mixati timp de 2 minute la viteza mica apoi mariti viteza timp de 3 minute.

3 Crema rezultata se adauga peste jeleul de pere si se orneaza cu bomboane colorate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Prajitura a fost facuta intr-o tava mare 25/35

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Colorata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita