Prajitura Colorata

de CookieMonster in Prajituri, 14 Mai 2013 | 3964 vizualizari

 

Am facut o prajiturica dulce, colorata si vesela asa cum suntem noi

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 400 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt la temperatura camerii
  • 500 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • putina sare
  • Jeleu:
  • 400 g pere coapte bine
  • 100 g banane
  • 2 plicuri de gelatina
  • sucul de la 3 portocale
  • 160 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema:
  • 1 plic Dr. Otker fructe de padure
  • 250 ml lapte rece
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Colorata:

Blat:

1. Mixati albusurile spuma cu putina sare timp de 5 minute.

2. Adaugam zaharul tos si cel vanilat, untul taiat in cubulete mixand in continuare pana amestecul se omogenizeaza.

3. Amestecam faina cu praful de copt si o presaram treptat deasupra albusurilor alternand cu laptele. Amestecati usor cu o lingura.

4. Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 C timp de 25 min sau pana cand trece testul scobitorii si se lasa la racit.

Jeleu:

1. Se curata perele si bananele si le pasam separat.

2. Se pun perele la fiert impreuna cu sucul de portocale, esenta de vanilie si zaharul. Se la 5-7 minute dupa ce incep sa fiarba, la sfarsit de adauga bananele si se lasa putin la racit.

3. Gelatina se pune la hidratat in 100 ml de apa rece timp de 10 minute, dupa care se incalzeste putin. Se adauga peste compozitia de pere.

4. Jeleul se pune peste blatul racit bine. Inainte sa-l adaugam, tapetam tava cu folie alimentara. Se lasa la frigider minim 2 ore.

Crema:

1. Intr-un bol inalt puneti 250 ml de lapte peste care adaugati continutul plicului impreuna cu 2 linguri de zahar.

2. Mixati timp de 2 minute la viteza mica apoi mariti viteza timp de 3 minute.

3 Crema rezultata se adauga peste jeleul de pere si se orneaza cu bomboane colorate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Prajitura a fost facuta intr-o tava mare 25/35

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Colorata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

ieri la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

ieri la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata