Portocale umplute

de ionix in Prajituri, 10 Ian 2010 | 8976 vizualizari

 

este un desert foarte satios si sanatos, zic eu... eu am facut 5 portocale pentru ca am avut 5 oameni la masa :D:D....

 

INGREDIENTE

  • 5 portocale
  • circa 100 g nuca 
  • 1 lingura cu miere
  • 2 albusuri
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocale umplute:

 

Portocalele se spala bine. 

Se iau portocalele pe rand, una cate una,  si se taie un capacel deasupra.

Apoi se scobeste pentru a scoate portocala dinauntru. (aveti grija sa nu rupeti peretii portocalelor)

Miezul de portocala se toaca marunt.

Se amesteca cu nuca tocata si mierea. Cu acest amestec, umplem fiecare portocala.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se bate cu zaharul pudra.

Umplem cu spuma fiecare portocala, facand ca o caciulita deasupra.

Se baga la cuptor la foc mic circa 10 min, pana incepe a se rumeni bezeaua.

Este un desert care este bun atat cald cat si rece.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

miezul de portocala eu l-am scos cu o lingura mai subtire...

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ionix 1

16.02.2010, 12:03

nu-s asa delicioase ca o prajitura cu ciocolata dar e un desert sanatos, merge dat copiilor fara grija multumesc imi asum reteta

nadina73 1

06.03.2010, 00:51

foarte interesant si cred ca gustul nici nu se mai discuta

ionix 1

06.03.2010, 08:56

mie mi-au placut foarte mult...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu magiun si nuci

de Miha 9

ieri la 21:27

Gogosi pufoase

ieri la 20:06

Trandafir placinta cu crema de vanilie si afine

ieri la 17:45

Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros

ieri la 08:43

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao

pe 20.04 la 21:38

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tavalite in nuca de cocos