Portocale umplute

de ionix in Prajituri, 10 Ian 2010 | 5628 vizualizari

 

este un desert foarte satios si sanatos, zic eu... eu am facut 5 portocale pentru ca am avut 5 oameni la masa :D:D....

 

INGREDIENTE

  • 5 portocale
  • circa 100 g nuca 
  • 1 lingura cu miere
  • 2 albusuri
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocale umplute:


Portocalele se spala bine.


Se iau portocalele pe rand, una cate una, si se taie un capacel deasupra.


Apoi se scobeste pentru a scoate portocala dinauntru. (aveti grija sa nu rupeti peretii portocalelor)


Miezul de portocala se toaca marunt.


Se amesteca cu nuca tocata si mierea. Cu acest amestec, umplem fiecare portocala.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se bate cu zaharul pudra.


Umplem cu spuma fiecare portocala, facand ca o caciulita deasupra.


Se baga la cuptor la foc mic circa 10 min, pana incepe a se rumeni bezeaua.


Este un desert care este bun atat cald cat si rece.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

miezul de portocala eu l-am scos cu o lingura mai subtire...

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ionix 1

16.02.2010, 12:03

nu-s asa delicioase ca o prajitura cu ciocolata dar e un desert sanatos, merge dat copiilor fara grija multumesc imi asum reteta

nadina73 1

06.03.2010, 00:51

foarte interesant si cred ca gustul nici nu se mai discuta

ionix 1

06.03.2010, 08:56

mie mi-au placut foarte mult...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ora 12"