Prajitura crocanta cu branza

de La Ancuta in Prajituri, 12 Dec 2010 | 4329 vizualizari

 

Va invit la o prajitura din repertoriul Miha, foarte, foarte buna. Multumesc Miha

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 300 g iaurt
  • 4 linguri ulei
  • 50 ml lapte
  • 2 cani faina (300 g)
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie

Crema de branza:

  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 3 linguri smantana
  • 2 oua
  • esenta de vanilie

Pentru crusta:

  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 cana fulgi de porumb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura crocanta cu branza:

Mixam bine ouale cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si vanilia si mixam in continuare. Adaugam iaurtul si laptele iar apoi uleiul treptat ca la maioneza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogeniza.


Va rezulat un alut ca o smantana mai groasa. Impartim aluatul in doua.


O parte il turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic, pentru 10 minute.


Intre timp pregatim umplutura de branza. Mixam bine branza cu zaharul si adaugam vanilia, smantana si ouale. Daca este prea groasa se mai poate adauga putin lapte.


Scoatem prajitura din cuptor, punem crema de branza iar apoi celalta parte de aluat.


Dam la cuptor pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.


Scoatem prajitura din cuptor si pregatim crusta.


Zaharul il caramelizam si cand a capatat o culoare aurie adaugam untul si frisca lichida. Lasam pe foc si amestecam pana se topeste zaharul.


Adaugam fulgii de porumb si amestecam usor sa nu-i zdrobim. Turnam caramelul peste prajitura si lasam la racit.


Portionam cu un cutit bine ascutit.


Originalul aici


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura crocanta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

MotanLaOale 1

13.12.2010, 13:40

cu branza buna

La Ancuta 1

13.12.2010, 14:45

Motan

MIUTA 1

17.12.2010, 23:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava turceasca cu nuca
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Caramela