Prajitura cu doua creme

de mimmi in Prajituri, 16 Aug 2010 | 23547 vizualizari

 

Am luat reteta din revista practic in bucatarie si am facut-o de Sfanta Maria.

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 linguri faina,
  • 6 oua,
  • 250 g zahar(eu am pus numai 200)
  • 2 linguri cacao,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet

.Pentru creme:

  • 3 oua,
  • 3 linguri faina,
  • 250 g zahar(am pus 200 g)
  • 1 cana lapte,
  • 1 pachet margarina pentru prajituri,
  • 2 linguri cacao,
  • 100 g nuca de cocos,
  • 3 pachete biscuiti piknik.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu doua creme:

blat:


frecam galbenusurile cu zaharul,adaugam cacaua ,faina,bicarbonatul si albusurile batute spuma


.Torni compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit aproximativ 30 de minute.



Cremele:


Amestecam ouale batute cu faina,laptele si zaharul,apoi le fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa.


Dam compozitia deoparte,o lasam sa se raceasca putin apoi adaugam margarina frecata spuma si omogenizezam crema.


Impartim in doua crema.


Intr-o jumatate adaugam cacaua si in una cocosul.Rasturnam blatul racit,intindem crema de cocos,apoi punem biscuitii pe care i-am stropit cu putina apa cu zahar vaniliat.


Peste, intindem crema de cacao


.Presaram cocos pe deasupra.

 

TIPS-URI

1

La crema am mai daugat 1 cana cu lapte si 3 linguri de faina.

2

Se poate insiropa si blatul de cacao.

3

Prajitura se da la frigider pentru 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Corinuta 1

18.08.2010, 23:55

ady 1

30.01.2011, 08:59

am facut si eu prajitura si este fff gustoasa si usor de facut,mersi pt reteta

mimmi 1

31.01.2011, 12:28

Ady ma bucur ca ti-a placut,si mie imi place foarte mult !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Gogosi din aluat oparit