Prajitura crumble cu dovleac

de RuxyRux in Prajituri, 14 Feb 2017 | 1121 vizualizari

 

Ati  luat vreodata o mica inghititura dintr-o prajitura si ati simtit ca dezlantuie arome incredibile care va fac sa va topiti de placerea gustului?
Va invit sa probati acest desert fin, delicios si mai putin vinovat, merita de la prima pana la ultima lingurita!

 

INGREDIENTE

Crumble:

  • 100 gr amidon de porumb
  • 3 linguri faina de tapioca
  • 130 gr. faina de orez brun
  • 1 lingura de zahar brun
  • 3 linguri pline de ulei de cocos in stare solida
  • vanilie
  • 1 ou
  • 3 lingurite apa

Umplutura de dovleac:

  • 1 kg dovleac ptr. placinta razuit
  • 150 gr zahar brun
  • un praf de sare
  • 3 linguri nectar de cocos (sau sirop de artar pentru gustul caramelizat)
  • 1 lingurita scortisoara
  • un praf de nucsoara
  • un praf de cardamon
  • un praf de cuisoare
  • un praf de pudra de ghmbir
  • 1 lingurita ghimbir proaspat razuit
  • coaja rasa de portocala( BIO)
  • extract vanilie( eu am pus zahar brun vanilat)
  • 3 oua
  • 130 ml lapte de cocos la cutie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura crumble cu dovleac:

Pentru inceput, am cantarit ingredientele.


Am pus faina de orez brun, cea de tapioca, amidonul, zaharul si praful de sare in bolul de mixer si am amestecat ingredientele.


Peste amestecul din vas, am pus uleiul de cocos solid, apoi apa si oul si am framantat pana am obtinut aspectul de firmituri.


Am uns tavita cu ulei de cocos si am pus jumatate din crumble.


Intr-un bol maricel, am pus dovleacul, zaharul brun, sarea, condimentele: nucsoara, scortisoara, cuisoarele, cardamonul, ghimbirul pudra si cel proaspat, vanilia si coaja de portocala si la final, ouale batute usor si laptele de cocos, am amestecat pana ce s-a omogenizat bine compozitia.


Peste jumatatea de crumble din tava, am pus umplutura cu dovleac si am acoperit cu restul de crumble.


Am pus prajitura la cuptorul incalzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ o ora (aluatul devine auriu). Prajitura se feliaza in mod normal rece... dar daca aveti pofticiosi, abateti-va de la reguli :))))....pofta buna la desert minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura crumble cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

15.02.2017, 22:59

Noi

miki_a 1

16.02.2017, 20:23

Ce culoare, ce aromăăăăăă!

RuxyRux 1

16.02.2017, 23:56

O, daaaa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

ieri la 21:54

Prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

ieri la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

ieri la 12:42

Placinta creata

de Lau 9

pe 07.04 la 22:49

Spaghete cu creveți aromatizați

pe 07.04 la 22:40

RETETA RECOMANDATA
Petit Fours