Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci

de gaby_duceag in Prajituri, 14 Noi 2010 | 26160 vizualizari

 

o reteta preluata de la Laura Laurentiu, cu cateva modificari . Multumesc mult Laura, ne-a placut foarte mult!

 

INGREDIENTE

Blat
  • 350 grame faina
  • 100 gr untura
  • un ou
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • zahar vanilat
  • o lingurita praf copt
  • apa rece (eu am pus cam 7-8 linguri pentru ca am "scapat" o idee mai multa faina)
Crema de branza
  • 1 kg branza vaci
  • 4 linguri pline smantana
  • 3-4 linguri amidon alimentar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250-300 grame zahar
  • un varf cutit sare
  • 4 galbenusuri
  • coaja rasa lamaie
Bezea
  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • putina sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci:

Blatul.


Intr-un bol am amestecat bine untura cu faina, zaharul, praful de copt si sarea pana am obtinut un amestec nisipos. Am adaugat oul si am omogenizat dupa care am pus putin cate putin , apa.


Va rezulta un aluat ferm, nelipicios pe care l-am introdus la rece pentru 30 min.


Crema de branza


Amestecati bine toate ingredientele.


Puteti adauga si stafide(copiilor mei nu le plac asa ca eu nu am pus


Scoateti bila de aluat de la frigider, o intindeti cu un sucitor pe blatul de lucru si o transferati intr-o tava in care ati pus hartie pentru copt.


Turnati deasupra amestecul de branza si introduceti in cuptorul preincazit , pentru aproximativ 20-25 minute la foc mediu.


Scoateti tava de la cuptor (branza trebuie sa fie "legata" bine ) si adaugati , peste, bezeaua obtinuta din mixarea albusurilor cu zaharul (intai mixati albusul cu sare apoi adaugati cate o lingura zahar, mixand dupa fiecare)


Intindeti uniform si introduceti din nou la cuptor, de data aceasta pe treapta superioara, la foc mic, pentru 15 minute; pana ce bezeaua e frumos rumenita.




SURSA

 

TIPS-URI

1

cand s-a racit prajiturica mea, s-au format peste bezea mici bilute caramelizate; probabil din vina zaharului, dar arata super :)) nici sa fi vrut nu as fi obtinut asa aspect. copiii mi-au zis c-am pus bilute:)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

30.07.2011, 14:27

Da o reteta perfecta...singura mea problema cred ca iti imaginezi ca ar fi untura...ma gandesc sa pun unt...arata senzational...multumesc Gabytza dulce

Bya Ralu 1

09.05.2013, 23:50

hmmm ce am gasit aici

Valclaudia 1

06.06.2013, 05:44

grozava prajiturica asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza