Prajitura cu aluat sfaramicios

de mena29 in Prajituri, 6 Sep 2015 | 4121 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 30g zaha
  • 1 galbenus ou
  • 1 praf sare
  • Pentru umplutura:
  • 750g branza de vaci
  • 120ml ulei floarea soarelui
  • 200g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 40g amidon alimentar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 albusuri batute spuma
  • 1 praf sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat sfaramicios:

Pentru aluat amestecati toate ingredientele si framantati un aluat pe care il i nveliti in folie alimentara si-l dati la rece pentru o ora. Pentru umplutura,amestecati branza cu uleiul,zaharul,galbenusurile,amidonul si semintele de vanilie. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare si le adaugati in mestecul de mai sus! Amestecati usor cu o spatula. Intr-o forma termorezistenta,intindeti aluatul,scos de la rece,deasupra turnati umplutura de branza si dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 50 minute. In ultimele 10 minute,coaceti prajitura cu usa cuptorului deschisa pe jumatate. Lasati prajitura sa se raceasca in cuptor,cu usa deschisa (usa cuptorului,bineanteles,nu usa casei :)))) ).


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aluat sfaramicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Xandrinne 1

08.09.2015, 07:24

miki_a 1

08.09.2015, 15:03

Ce bine arata!!!!!

Ina 1

22.10.2016, 23:09

cum arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua