Prajitura cu alune si crema caramel (snikers de casa)

de oanapl in Prajituri, 7 Ian 2017 | 852 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru glazura 1:
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Pt crema:
  • 12 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 7 galbenusuri
  • 200 g alune prajite
  • Pentru glazura 2:
  • 200 g ciocolata cu lapte (sau neagra)
  • 2 linguri ulei
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune si crema caramel (snikers de casa):

Pentru blat, separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare. Adaugi zaharul treptat si bati pana se topeste. Adaugi nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt, amestecand usor cu o lingura de lemn.


Intinzi bezeaua in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru aproximativ 20-25 minute. Cand blatul e usor rumenit, il scoti si il lasi sa se raceasca pe un gratar.


Pentru glazura 1, topesti pe baie de aburi 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecand bine si torni compozitia peste blatul racit si o intinzi. Dai la rece pana se intareste ciocolata total.


Intre timp, pregatesti crema: intr-o craticioara caramelizezi cele 10 linguri de zahar la foc mic. Cand zaharul e topit complet, adaugi untul si amesteci bine. Lasi sa fiarba la foc mic, pana cand untul se amesteca cu zaharul topit.


Amesteci galbenusurile cu cele 2 linguri de zahar si le adaugi la crema de caramel impreuna cu alunele prajite. Amesteci continuu si lasi sa fiarba pana cand crema incepe sa se ingroase. Dai la frigider pana cand crema e complet racita, apoi o intinzi peste blat. (daca crema nu e rece, va topi glazura alba)


Dai la rece prajitura. Cand s-a intarit crema, faci glazura 2: topesti ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei pe baie de aburi si o intinzi peste crema de caramel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune si crema caramel (snikers de casa)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

09.01.2017, 15:16

noiinbucatarie 1

09.01.2017, 21:04

oanapl 1

11.01.2017, 18:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA "DINTE DE NEGRU"