Prajitura cu alune si crema de gris

de adela1981 in Prajituri, 6 Oct 2012 | 6632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru tava 32/20

Blat:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 10 linguri de apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 gr faina
  • 100 gr alune macinate

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris de grau
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr alune macinate

Glazura:

  • 50 gr ciocolata menaj
  • o lingurita de unt
  • 2 linguri de frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune si crema de gris:

Pentru inceput , punem laptele la fiert , iar cand incepe sa dea in clocot  adaugam  grisul si zaharul si lasam sa fiarba amestecand in continuu, pana ce se ingroasa.
Se acopera cu o folie alimentara si se lasa putin la racit.
Intre timp, separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma  cu apa si zaharul.
Adaugam galbenusurile si mai mixam pana ce  creste in volum.
Apoi incorporam  alunele macinate amestecate cu faina si praful de copt.
Compozitia se toarna intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzitla 180  grade, pana ce trece testul scobitorii.
Dupa coacere se lasa la racit, apoi se taie in doua.
Cand  grisul s-a racorit putin, adaugam alunele macinate, amestecam bine, apoi adaugam untul si zaharul vanilat si amestecam cu grija,  ( sa nu se taie crema ) pana ce se topeste.
Crema se da la rece, pentru 30 min, apoi se mixeaza usor, pana ce devine cremoasa.

Crema se imparte in doua, o treime se intinde intre blaturi iar a doua parte deasupra prajiturii.
Pentru glazura , topim ciocolata cu untul si frisca si o picuram peste prajitura.
Se da la rece pentru cel putin 2- 3 ore, apoi o portionam si o savuram cu mare placere.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers