Prajitura cu alune si crema de gris

de adela1981 in Prajituri, 6 Oct 2012 | 3170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru tava 32/20

Blat:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 10 linguri de apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 gr faina
  • 100 gr alune macinate

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris de grau
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr alune macinate

Glazura:

  • 50 gr ciocolata menaj
  • o lingurita de unt
  • 2 linguri de frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune si crema de gris:

Pentru inceput , punem laptele la fiert , iar cand incepe sa dea in clocot adaugam grisul si zaharul si lasam sa fiarba amestecand in continuu, pana ce se ingroasa.

Se acopera cu o folie alimentara si se lasa putin la racit.

Intre timp, separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu apa si zaharul.

Adaugam galbenusurile si mai mixam pana ce creste in volum.

Apoi incorporam alunele macinate amestecate cu faina si praful de copt.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzitla 180 grade, pana ce trece testul scobitorii.

Dupa coacere se lasa la racit, apoi se taie in doua.

Cand grisul s-a racorit putin, adaugam alunele macinate, amestecam bine, apoi adaugam untul si zaharul vanilat si amestecam cu grija, ( sa nu se taie crema ) pana ce se topeste.

Crema se da la rece, pentru 30 min, apoi se mixeaza usor, pana ce devine cremoasa.


Crema se imparte in doua, o treime se intinde intre blaturi iar a doua parte deasupra prajiturii.

Pentru glazura , topim ciocolata cu untul si frisca si o picuram peste prajitura.

Se da la rece pentru cel putin 2- 3 ore, apoi o portionam si o savuram cu mare placere.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lau 1

06.10.2012, 22:39

JamilaCuisine 1

07.10.2012, 02:13

Sidy 1

07.10.2012, 07:14

Buna, bunuta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata