Prajitura cu ananas

de yafa in Prajituri, 29 Sep 2010 | 6360 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de compot de ananas(800g)
  • 180g de faina
  • 160g de zahar
  • 40g de unt
  • 4oua
  • extract pasta de vanilie
  • 7g de praf de copt
  • ~90g de zahar(3linguri cu varf)
  • frisca din 300ml de smantana
  • +
  • 1 zahar vanilat, 1 intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas:

Batem ouale cu zaharul si pasta de vanilie pana ajungem la o spuma alba. Ungem cu unt o tava de tort cu fundul detasabil. Pe baza tavii asezam un cerc din hartie de copt care a fost si el uns generos cu unt( pe ambele parti), peste care depunem feliile de ananas.



Preincalzim cuptorul la 180°C.



Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam in spuma de oua. Varsam jumatate din cantitate peste ananas. Feliile ramase in sirop se taie maruntel, se adauga peste maiaua de oua. Varsam deasupra urmatoarea jumatate.



Dam la cuptor 40 de minute, la final incercam cu scobitoarea si intoarcem prajitura pe un grilaj sa se racoreasca.



In siropul ramas de la ananas adaugam 3 linguri pline de zahar si un pic de vanilie si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sirop de glaseaza lingura.



Cand prajitura este putin racorita, acoperim feliile de siropul preparat. Putem lasa natur sau glasa cu frisca.



Pregatim frisca si glasam prajitura dupa placere. Serviti rece, pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

epurasha2bb 1

07.10.2010, 08:22

cat de frumos e!

yafa 1

08.10.2010, 01:33

Mariana

elena1988 1

01.03.2011, 14:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajtura Shadow