Prajitura cu ananas

de yafa in Prajituri, 29 Sep 2010 | 5730 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de compot de ananas(800g)
  • 180g de faina
  • 160g de zahar
  • 40g de unt
  • 4oua
  • extract pasta de vanilie
  • 7g de praf de copt
  • ~90g de zahar(3linguri cu varf)
  • frisca din 300ml de smantana
  • +
  • 1 zahar vanilat, 1 intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas:

Batem ouale cu zaharul si pasta de vanilie pana ajungem la o spuma alba. Ungem cu unt o tava de tort cu fundul detasabil. Pe baza tavii asezam un cerc din hartie de copt care a fost si el uns generos cu unt( pe ambele parti), peste care depunem feliile de ananas.



Preincalzim cuptorul la 180°C.



Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam in spuma de oua. Varsam jumatate din cantitate peste ananas. Feliile ramase in sirop se taie maruntel, se adauga peste maiaua de oua. Varsam deasupra urmatoarea jumatate.



Dam la cuptor 40 de minute, la final incercam cu scobitoarea si intoarcem prajitura pe un grilaj sa se racoreasca.



In siropul ramas de la ananas adaugam 3 linguri pline de zahar si un pic de vanilie si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sirop de glaseaza lingura.



Cand prajitura este putin racorita, acoperim feliile de siropul preparat. Putem lasa natur sau glasa cu frisca.



Pregatim frisca si glasam prajitura dupa placere. Serviti rece, pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

epurasha2bb 1

07.10.2010, 08:22

cat de frumos e!

yafa 1

08.10.2010, 01:33

Mariana

elena1988 1

01.03.2011, 14:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello