Prajitura cu ananas

de Bunica in Prajituri, 25 Ian 2015 | 3803 vizualizari

 

Plecand de la ideea Inei ,am preparat o prajitura cu ananas.Nu va spun cat este de buna,sa nu credeti ca ma laud sau o laud pe Ina care a avut ideea:))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • esente dupa plac
  • Crema
  • 250 g. mascarpone
  • 2 cutii smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar farin
  • 1 cutie compot ananas
  • 1 plic gelatina
  • vanilie
  • Glazura:
  • 200 g. ciocolata 52suta cacao
  • 100 g. unt
  • fulgi de migdale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas:

Blatu:


Ouale se spara galenusurile de albusuri.


Albusurile se mixeaza cu zaharul ,pana stau pe teluri.


Pune galbenusurile unu cate unu mixand continu.


Scoate telurile si pune faina lingura cu lingura,amestecand usor cu o lingura de jos in sus.


Ia o foema 35/25 si tapeteaz-o cu hartie de copt.


Toarna compozitia in forma si da la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 minute.


Testul cu scobitoarea e cel mai sigur. Inteapa blatul cu scobitoare si daca scobitoarea ramane curata,blatul este copt.


Se lasa blatul sa se raceasca.


Dupa racire ,blatul se taie in doua.


Crema:


Mixam mascarpone cu zaharul .


Desfacem cutia de compot si scurgem siropul.


Fructele le maruntim in blender si le punem in bolul cu mascarpone.


mixeaza bine smantana pentru frisca .


Amesteca cele doua compozitii impreuna cu gelatina hidratata si vanilia.


Blaturile se insiropeaza usor cu siropul de la compot.


Intinde crema peste primul blat si acopera cu cel de-al doilea.


Da la frigider pentru cateva ore.


Scoate tava,portioneaza si toarna glazura de ciocolata.


Galazura:


Intr-un vas micut(ibric am folost)pune untul taiat bucati si ciocolata rupta in bucati cat mai mici.


Cand s-au topit,toarna glazura peste fiecare bucata si orneaza cu fulgi de migadale.


Este delicioasa!Nici prea dulce,nici prea insiropata.........

 

TIPS-URI

1

Ciocolata folosita la glazura poate avea concentratia de cocao dorita.

2

Fulgii de migdale pot fi inlocuiti dupa dorinta.

3

recomand ca ananasul să-l tocati marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

diaconta 1

25.01.2015, 13:13

Buni,am venit sa-mi dai prajitura

elucubratiiculinare 1

25.01.2015, 19:02

si cu ciocolata

mena29 1

26.01.2015, 20:19

Vai Buni,ce praji buna ai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de mascarpone si ananas