Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise

de adasev12 in Prajituri, 27 Sep 2011 | 6491 vizualizari

 

nevoia de dulce ma tot impinge de la spate...si-mi da idei....combin, recombin...pana la urma iese ceva de fiecare data....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 125 g iaurt de vanilie
  • 20 linguri faina
  • vanilina sau esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 g unt
  • un praf de copt
  • gem de caise dupa gust
  • un plic de gelatina jelee
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise:

Ouale se bat cu zaharul si vanilina foarte bine pana se fac spuma. Ciocolata se topeste cu untul la microunde, se lasa 2-3 minute sa se racoreasca si se adauga la oua, mixandu-se mereu. Se adauga si iaurtul si se mixeaza in continuare. Se adauga praful de copt si faina, lingura cu lingura, mixandu-se dupa fiecare lingura.


Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune din compozitie jumatate( trebuia sa pun 3/4 din compozitie, caci gemul fiind mai greu are tendinta sa se lase la fund), se pune gem dupa cum va place, eu am pus jumatate de borcan de 350 g, apoi cu o lingura se amesteca din loc in loc gemul in aluat...sa aiba o forma cat mai neregulata. Se pune si restul de aluat si se niveleaza frumos.


Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade si se coace pana se desprinde de pe marginile tavii. In ultimele 10 minute se potriveste caldura sa vina de jos in sus, sa se coaca bine la fund. Se lasa prajitura la racit in forma. Dupa ce s-a racit se pune pe un platou, se mai unge deasupra cu cateva linguri de gem si se toarna jeleul facut dupa instructiunile de pe pachet.


Se taie si se serveste cu placere, merge foarte bine si dimineata la cafea sau lapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

adasev12 1

09.10.2011, 10:33

sufletista, multumesc

VERONICA2607 1

11.03.2012, 16:43

super prajiturica

aurasauras 1

03.09.2014, 13:28

Ce dimensiune are tava???

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de paste, cu șuncă și maioneză

de RODIMUR 5

ieri la 22:43

Baclava

ieri la 21:18

Flan (budinca) pariziana

ieri la 20:41

Cartofi aromatizați, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 20:20

RETETA RECOMANDATA
Prajitura simpla cu mere