Prajitura cu banane si ciocolata (de post)

de _Alina_ in Mancaruri de post, 24 Mar 2014 | 5589 vizualizari

 

Acest desert l-am facut sambata trecuta si a fost "rontzait" imediat de veveritele mele. :) E usor de facut si are un blat umed ciocolatos. Love it!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 banane (550 g fara coaja)
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 280 g faina
  • 75 ml apa minerala carbogazoasa
  • 2 lg ulei
  • 1 lgt rasa praf de copt (optional)
  • Umplutura (optional)
  • 250 g gem de prune
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3 lg ulei
  • Decor:
  • 60 g zahar tos
  • 1/8 lgt otet/zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si ciocolata (de post):

Blat 

1. Preincalzim cuptorul la 170 grade celsius.

2. Topim ciocolata pe bain marie.

3. Cu ajutorul unui mixer vertical pasam bananele.

4. Punem peste banane ciocolata topita si mixam bine. 

5. Adaugam apa minerala si uleiul si mixam. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt cernuta si mixam bine, sa nu se formeze cocoloase.

6. Punem compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt (24 cm) si introducem in cuptor pentru 30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. 

7. Dupa ce s-a copt, scoatem prajitura la racit.

8. O taiem in doua, punem gemul intre straturi si deasupra glazura.  

9. Glazura o preparam punand ciocolata la topit la bain marie. Adaugam uleiul si omogenizam bine.  

10. Pentru decor punem zaharul impreuna cu otetul intr-o cratita non aderenta la caramelizat. Lasam la foc mic fara sa amestecam pana cand se topeste complet. Oprim focul si amestecam in cratita. 

11. Intr-un vas larg punem o hartie de copt. Luam o furculita, o bagam in caramel si o fluturam deasupra vasului cu hartie de copt. Repetam procesul pana cand terminam zaharul caramelizat. Rulam firisoarele obtinute si decoram prajitura cu ele.
 

 

TIPS-URI

1

Ciocolata amaruie este de post, verificati totusi ingredientele de pe ambalaj pentru siguranta.

2

Puteti renunta la gemul de prune daca nu va e pe plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si ciocolata (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Pushaa 1

25.03.2014, 13:19

Bya Ralu 1

25.03.2014, 17:29

super

macarena 1

26.03.2014, 02:16

un deliciu,,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!