Prăjitură cu banane și coajă de chitră (lămâie, portocale)

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 6026 vizualizari

 

Un desert fin, o prăjiturică 100% de casă, sănătosă și bună … bucuria copiilor dar și al adulților. Combinația de banane cu pandișpan moale este excepțională. Vă recomand această variantă – chitră- dar se poate folosi și altă variantă de fructe confiate.
Chitra
Originar din văile meridionale ale munților Himalaya și din Indochina, chitrul a fost adus în Persia cu mai multe secole înainte de Hr. Grecii au fost primul popor care l-a cultivat începând din secolul IV înainte de Hr. Portocalele și lămâile își fac apariția mult mai târziu, chitra fiind timp de mai multe secole singurul fruct cunoscut dintre citrice și cel mai vechi reprezentant al acestora.
De mai multe milenii, chitra este recomandată în mod tradițional în tratarea reumatismelor articulare. În uzul extern, acesta este recunoscut pentru calitățile sale tonifiante și purificatoare.

 

INGREDIENTE

  • 3 banane
  • o cutiuță de coajă de chitră (6-7 linguri de coajă confiată de lămâie sau portocală)
  • 5 ouă
  • 10 linguri de zahăr
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de făină
  • 2 esențe de lămâie
  • 1 praf de copt
  • sare
  • pentru uns tava unt și pesmet
  • Pentru siropul de lămâie
  • 200 g zahăr pudră
  • zeama de la o lămâie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu banane și coajă de chitră (lămâie, portocale):

Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu zahărul, esențele de lămâie și uleiul.

Batem albușurile cu un praf de sare.

Adăugăm făina amestecată cu praful de copt (cernută), adăugăm spuma tare din albuș.

Ungem cu pușin unt o tavă de prăjitură (yena) și o pudrăm din belșug cu pesmet.

Curățăm bananele de coajă și le tăiem în rondele de 1-1,5 cm grosime.

Așezăm rondelele pe fundul tăvii.

Turnăm aluatul peste banane.

Deasupra punem coaja mărunțită de chitră, portocală sau lămâie. Punem tava în cuptorul încălzit. Timp de coacere 30 minute la foc potrivit.

După ce se răcește stropim cu siropul din zeamă de lămâie amestecată cu zahăr pudră.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu banane și coajă de chitră (lămâie, portocale)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb)