Pandişpan cu vişine şi piersici

de diaconta in Prajituri, 12 Iun 2014 | 3518 vizualizari

 

O prăjitură deosebită, pentru care putem folosi orice fel de fructe.Eu am folosit de data aceasta vişine şi piersici,dar este foarte bună cu prune.Se face relativ repede şi se consuma la fel de repede.

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă cântărite(ale mele au avut 400 gr)
  • Zahar si faina egal cu greutatea ouălor (deci câte 400 gr)
  • 180 ml ulei
  • 8 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • Zeama de la ½ lamâie
  • Griş pentru fructe
  • Caise sau orice alte fructe
  • Sare
  • Esenta vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu vişine şi piersici:

Am cântarit ouale(ma amuza faza asta) si am separat albusurile de galbenusuri..

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat pe rând cele 8 linguri de apa.

Am pus uleiul câte putin mixând în continuare.

Am adaugat coaja de lamâie si esenta de vanilie.La urma praful de copt dizolvat în zeama de lamâie.

Fructele le –am dat prin griş pâna am facut pandispanul.

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare.

Am încorporat si faina în amestecul de oua,apoi albusurile amestecând usor cu o paleta.

Am pus compozitia într-o tava tapetata cu hârtie,am pus deasupra fructele si am pus tava în cuptorul preîncalzit pentru aproximativ 40 de minute.

Focul va trebui sa fie mai mare primele 5 minute,apoi reduceti focul foarte mult.

Verificati cu scobitoarea când este copt blatul.

Se presara asa fierbinte cu zahar tos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu vişine şi piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

13.06.2014, 21:33

Un desert foarte bun!

xana 1

14.06.2014, 23:42

Delicios!!

laura_n 1

16.06.2014, 15:42

deci tu cantaresti ouale ia sa fac si eu asa )))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan