Desert nuci umplute

de Rocsi in Prajituri, 27 Dec 2010 | 96822 vizualizari

 

Nu am mai mancat nuci de cand facea o matusa de a mea, care acum este plecata...si m-am gandit eu sa aduc forma de la ea si sa pun in practica sa vad ce iese...au iesit o minunatie, se topesc in gura!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr untura
  • 5 linguri otet
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 900-950 gr faina (eu am folosit de tara)
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet amoniac (7gr)
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • Umplutura:
  • 600 ml lapte
  • 4,5 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 100 gr unt
  • 200 gr nuca macinata
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute:

Aluat: Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul.

Punem otetul, amoniacul stins cu zeama de lamaie, esenta si coaja rasa de lamaie.

Omogenizam bine, iar la urma punem faina treptat, pana iese un aluat usor de modelat si nelipicos. Framantam cu mana aluatul.


Rupem bucatele din aluat si formam bilute.

Forma de nuci o ungem bine cu ulei, o asezam pe aragaz si o incingem bine pe ambele parti.

Punem bilute de aluat in forma, presam putin si le lasam cateva secunde pana la 1 minut pe foc, pana sunt coapte si usor rumene. Focul sa fie spre mic.

Procedam astfel pana terminam aluatul. Le lasam apoi sa se raceasca, dupa care le curatam marginile (acolo unde este nevoie).

Umplutura: Punem 400 ml de lapte la fiert. Restul de 200 ml il amestecam cu zaharul si faina bine de tot, sa nu aiba cocoloase.

Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amestecul cu faina.

Punem pe foc si invartim continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Luam crema de pe foc, adaugam cacaua, o incorporam bine, apoi o lasam sa se racesca.

Cand este rece, incorporam untul moale.

Amestecam bine cu o paleta si punem esenta de rom.

La final incorporam si nuca macinata.


Daca doriti puteti sa mai adaugati din marginile pe care le curatati de la nuci, dar macinate. Eu am avut consistenta dorita la crema si nu a mai fost nevoie.

Umplem nucile cu crema, unim cate doua jumatati apoi le dam prin zahar pudra.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

ioanaboiangiu 1

28.11.2014, 17:33

sunt fenomenale! mi-aduce aminte de copilarie!

Rocsi 1

28.11.2014, 21:11

Dayana, da, am avut forme..Dar sunt de cumparat

Rocsi 1

28.11.2014, 21:11

Multumesc Ioana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema de nuca