Prajitura cu bezele si caramel

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 20 Iun 2015 | 4476 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 3 oua 100g unt 90g ciocolata 200g faina 100g zahar 1 plic praf de copt 1 praf de sare
  • Crema: 200g bezele gumate
  • Topping: 200g nuca 100g biscuiti digestivi 200g zahar 50g unt 200ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezele si caramel:

Pentru blat topim untul impreuna cu ciocolata si zaharul.Lasam putin sa se raceasca apoi adaugam pe rand ouale si amestecam bine. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si adaugam peste compozitia de ciocolata.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute.

Scoatem tava din cuptor si asezam peste prajitura bezelele aranjate uniform.Introducem din nou la cuptor pentru maxim 5 minute.Bezelele se vor umfla si inmuia.Nu trebuie sa se arda.

Scoatem tava si peste bezele presaram nucile si biscuitii maruntiti.Peste prajitura rece turnam caramelul.

Pentru caramel punem zaharul intr-o cratita pe foc si lasam sa se caramelizeze.Adaugam untul taiat bucati, cate o bucatica si amestecam pana se dizolva tot,apoi turnam incet si frisca lichida.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca,apoi punem peste prajitura incercand sa acoperim cat mai bine biscuitii si nucile.

TIPS-URI

1

Pentru mine a fost cam dulce,data viitoare voi reduce cantitatea de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezele si caramel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa "Mary"