Prajitura cu bilute de branza si cocos

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 11 Iul 2015 | 7275 vizualizari

 

Cu toate ca mie nu imi place nuca de cocos, doream de mult timp sa incerc aceasta prajitura pentru restul familiei. Am gasit mai mute variante si am citit ca este adorata de copii.Intradevar fetitei mele i-a placut foarte mult. Eu m-am oprit la varianta de mai jos. Mi-ar fi placut sa o combin si cu visine, dar pentru ca fetita mea nu mananca prajituri cu fructe am renuntat la idee.

 

INGREDIENTE

Bilute de branza si cocos

  • 250 g branza dulce
  • 50 g nuca de cocos rasa
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon

Blat

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • esenta rom

Glazura

  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bilute de branza si cocos:

Pentru bilutele de cocos amestecam toate ingredientele si modelam cu mainile bilute de marimea unei nuci.Asezam bilutele intr-o tava in care am pus hartie de copt unsa cu unt.

Pentru blat batem albusurile spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana la topirea acestuia.Galbenusurile  le amestecam cu uleiul si romul.Adaugam galbenusurile peste albusuri amestecand usor. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Turnam aceasta compozitie peste bilutele de cocos.Introducem tava in cuptorul incins pentru 25-30 minute.

Pentru glazura punem pe foc toate ingredientele pana se topeste ciocolata.Peste prajitura rece turnam glazura calduta.

Prajitura se taie rece.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit branza de patiserie care este mai uscata .

2

Am dublat cantitatile pentru ca am facut intr-o tava mare.

3

Tava a fost totusi prea mare pentru ca blatul nu mi-a ajuns sa acopar toate bilutele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bilute de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari marinati, cu ceapa
  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si branza

de oanapl 7

ieri la 21:25

Prăjitură răsturnată cu prune

ieri la 11:36

Tartar de ton

ieri la 02:07

Tort Cifra

ieri la 01:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura 2 in 1