Prajitura cu bilute de branza si cocos

de GeorgiG in Prajituri, 11 Iul 2015 | 4565 vizualizari

 

Cu toate ca mie nu imi place nuca de cocos, doream de mult timp sa incerc aceasta prajitura pentru restul familiei. Am gasit mai mute variante si am citit ca este adorata de copii.Intradevar fetitei mele i-a placut foarte mult. Eu m-am oprit la varianta de mai jos. Mi-ar fi placut sa o combin si cu visine, dar pentru ca fetita mea nu mananca prajituri cu fructe am renuntat la idee.

 

INGREDIENTE

Bilute de branza si cocos

  • 250 g branza dulce
  • 50 g nuca de cocos rasa
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon

Blat

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • esenta rom

Glazura

  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bilute de branza si cocos:

Pentru bilutele de cocos amestecam toate ingredientele si modelam cu mainile bilute de marimea unei nuci.Asezam bilutele intr-o tava in care am pus hartie de copt unsa cu unt.


Pentru blat batem albusurile spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana la topirea acestuia.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si romul.Adaugam galbenusurile peste albusuri amestecand usor. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Turnam aceasta compozitie peste bilutele de cocos.Introducem tava in cuptorul incins pentru 25-30 minute.


Pentru glazura punem pe foc toate ingredientele pana se topeste ciocolata.Peste prajitura rece turnam glazura calduta.


Prajitura se taie rece.


 

TIPS-URI

1

Eu am folosit branza de patiserie care este mai uscata .

2

Am dublat cantitatile pentru ca am facut intr-o tava mare.

3

Tava a fost totusi prea mare pentru ca blatul nu mi-a ajuns sa acopar toate bilutele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bilute de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

14.07.2015, 20:34

Este o prajitura minunata!

-Licurici- 1

15.07.2015, 13:46

GeorgiG 1

15.07.2015, 14:43

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere