Tort cu piscoturi, fructe si visinata

de Doinavar in Prajituri, 8 Mar 2013 | 3018 vizualizari

 

Este o prajitura dedicata dragilor nostri barbati de 8 martie, cand nu prea avem timp de pierdut in bucatarie. Ii multumim cu un desert si bautura deodata. Ne ramane mai mult timp ca sa ne facem mai frumoase pentru ei si sa ne giugiulim.

 

INGREDIENTE

  • 16 piscoturi
  • 2 kiwi
  • 1 portocala
  • 1 grapefruit
  • unt cat o nuca
  • 150 g ciocolata menaj
  • 1 plic crema cremsnit (crema de vanilie)
  • 700 ml lapte
  • 200 ml visinata (lichior, whisky, cognac)
  • cateva stafide brune, drageuri de ciocolata pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi, fructe si visinata:

Curatati fructele de coaja si taiati-le feliute subtiri. Puneti la topit ciocolata cu untul in bain marie. Intre timp, treceti prin visinata 8 piscoturi si asezati-le unul langa altul pe o tava. Preparati crema de vanilie: puneti praful de crema intr-un castron si mixati-l cu laptele 4-5 minute (conform indicatiilor de pe pachet).


Intindeti peste piscoturi jumatate din crema de vanilie, acoperiti apoi cu un strat de felii de kiwi. Puneti deasupra inca un strat de 8 piscoturi trecute prin bautura. Luati ciocolata de pe aragaz, omogenizati compozitia cu un tel micut, cu doua linguri de apa fierbinte, apoi turnati-o peste piscoturi.


Imbracati tortul in crema de vanilie, tapetati-l lateral cu felii de kiwi si deasupra cu felii de portocala si grapefruit. Decorati cu stafide, drageuri de ciocolata, bombonele, etc.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si mandarine, clementine, visine din visinata, fructe din compot, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi, fructe si visinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

adry88 1

08.03.2013, 20:25

Rocsi 1

08.03.2013, 21:17

Bun, bun!

MotanLaOale 1

08.03.2013, 23:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficat de porc fragezit in lapte, la tigaie

ieri la 09:44

Compot de mure

de dantes 5

pe 20.09 la 11:02

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

pe 19.09 la 19:57

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cocktail cu fructe