Prajitura cu blat de cacao, crema de mure si ciocolata

de alilianaa in Dulciuri, 26 Dec 2014 | 1371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 4 linguri apa,
  • 4 linguri ulei,
  • 50 g cacao,
  • esenta rom ( dupa gust),
  • un praf de sare,
  • un plic praf de copt
  • Crema:
  • 300 mure ( congelate), din care a rezultat 500 ml suc impreuna cu 100 ml apa,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 oua,
  • 3/4 cutie mascarpone,
  • 3 linguri amidon
  • Sirop:
  • 3 linguri sirop de mure,
  • 2 linguri zahar,
  • 100 ml apa
  • Glazura:
  • 2 linguri unt,
  • 170 g ciocolata,
  • 100 ml smantana frisca ( eu am folosit Pilos 30%, Lidl)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cacao, crema de mure si ciocolata:

Blatul: Galbenusurile sunt separate de albusuri. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare pana-si dubleaza volumul; se adauga apa, uleiul pe rand si se omogenizeaza. Adaugam cacaoa si esenta de rom si mixam bine. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza putin cate putin, amestecand cu o lingura de jos in sus. La final se adauga faina cernuta si amestecata cu paraful de copt. Se pune la copt intr-o tava care a fost tapetata cu hartie de copt, se tine la cuptor 20-25 minute. Se face testul scobitorii.


Crema: Murele se pun intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu zaharul si se lasa la fiert. Cand sunt fructele fierte, compozitia se trece prin strecuratoare. Sucul rezultat se amesteca impreuna cu apa. Daca mai este nevoie de zahar ( dupa gust) se mai poate adauga. Eu nu am mai folosit. Intr-o alta cratita, ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana creste ca si volum. Se adauga amidonul, se mixeaza. Peste aceasta compozitie se adauga siropul de zmeura. Se pune pe foc si se fierbe pana ajunge la consistenta unei budinci. Cand este gata se da la rece. Dupa aceea se adauga branza mascarpone putin cate putin si se mixeaza.


Siropul: cele 3 linguri de suc de mure se amesteca cu apa si zaharul, pana ce zaharul se dilueaza.


Glazura: se pune untul la topit intr-o cratita, se adauga ciocolata si smantana de frisca. Se lasa pana ce ciocolata se topeste bine fara a fierbe pana la clocot. Se da la rece.


Asamblare: blatul de cacao este insiropat cu sucul de mure ( nu foarte mult). Peste acesta se pune crema de mure. Se netezeste. Peste crema se adauga glazura de cicolata. Daca se raceste glazura, mai incalziti compozitia. Se da prajitura la rece.


E foarte buna! Nu e grea deloc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cacao, crema de mure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

alilianaa 1

27.12.2014, 18:23

Roxana, Iri, va multumesc

alilianaa 1

27.12.2014, 18:24

Moku, Cris va multumesc

alilianaa 1

27.12.2014, 18:24

Mihaela, Mirela, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura “O noapte la Venetia”