Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone

de gaby_duceag in Dulciuri, 11 Aug 2015 | 5615 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linfuri cu varf faina alba
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf copt
  • un vf cutit sare
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 2 plicuri zahar valilat
  • 200 ml frisca lichida
  • o lingurita gelatina granule
  • Sirop
  • 2 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • coaja rasa lamaie
  • 1 lingurita Amaretto
  • 100 ml cafea preparata
  • Decor
  • 100 gr ciocolata alba+30 gr unt
  • 40 gr ciocolata neagra
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone:


  1. Blat

  2. Separa albusurile de galbenusuri.

  3. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa, iar albusurile mixeaza-le spuma cu praful de sare.

  4. Adauga zaharul si mixeaza pana obtii o compozitie lucioasa ce se tine de paletele mixerului.Adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si zaharul vanilat.Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

  5. Tapeteaza o tava (de 20/28 cm a fost a mea) cu hartie de copt , toarna compozitia, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.

  6. Coace blatul la foc mediu (165 grade) pana trece testul cu scobitoarea.

    Scoate-l si lasa-l la racit si pregateste crema.

  7. Gelatina o pui la hidratat in 3 linguri apa rece.

  8. Frisca o mixezi, dar nu complet, pentru ca va mai fi mixata si impreuna cu amestecul de galbenusuri.

  9. Pui intr-un vas galbenusurile impreuna cu zaharul si lasi la foc mic amestecand continuu pana ce zaharul e aproape complet diluat. Opresti focul, adaugi gelatina si amesteci pana se topeste.

  10. Pui vasul in altul, cu apa rece si amesteci pana e COMPLET rece. Adaugi vanilia si mascarpone si omogenizezi.

  11. Torni totul peste frisca si mixezi cateva minute, pana ce amestecul capata consistenta dorita.

  12. Nu mixa exagerat de mult sa nu „branzesti” crema.Foloseste produse de calitate, atat frisca cat si mascarpone sa fie proaspete, sa nu risti sa se taie :).

  13. Da la rece pentru minim 30 minute.

  14. Sirop. Caramelizeaza zaharul. Stinge cu apa si pune inapoi pe foc. Lasa sa dea cateva clocote, adauga coaja de lamaie , rom si cele 100 ml cafea si lasa sa se raceasca bine.

  15. Taie blatul in 3 felii egale.

  16. Aseaza incepand cu primul blat, insiropeaza si intinde un strat cu 1/3 din crema.Aseaza al doilea blat,insiropeaza, intinde iar crema, aseaza al treilea blat, insiropeaza, intinde restul de crema si niveleaza bine.Da prajitura la rece pentru 10 minute apoi pregateste ciocolata pentru decor.

  17. Topeste ciocolata alba impreuna cu untul, pe baie de abur. Raceste pana ajunge la temperatura camerei apoi intinde-o frumos peste prajitura.Ciocolata neagra pune-o intr-un posh de silicon si introdu poshul in apa fierbinte.

  18. Cand e topita spriteaz-o peste ciocolata alba dupa inspiratie.

  19. Da tava la rece pentru cel putin 2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mihasara 1

11.11.2015, 13:49

wow

Camelya 1

11.11.2015, 14:08

Yamyyy, la favorite cu ea!

dantes 1

12.11.2015, 07:00

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fulg de Nea