Prajitura cu blat de cocos,crema de ciocolata si frisca

de ionela84 in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 1207 vizualizari

 

Inspiratie Laura Sava
Initial am fost sceptica in privinta prajiturii si am injumatatit ingredientele mai jos las ingredientele pt o prajitura normala

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cocos,crema de ciocolata si frisca:

Batem spuma tare albusurile cu zaharul,adaugam nuca de cocos si omogenizam .

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor (foc mic)pana se aureste deasupra.

Lasam sa se raceasca si rasturnam,scoatem cu grija hartia de copt deoarece blatul e foarte casant.

Punem pe foc mic 200 ml frisca lichida impreuna cu ciocolata maruntita, aducem pana in punctul de fierbere amestecand pana se topeste ciocolata .

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca apoi batem usor pana se intareste ,mixam restul de frisca si dam la rece

Peste blatul rece punem crema de ciocolata apoi frisca si dam la rece pana in momentul servirii

 

COMENTARII (11)

ionela84

ionela84 1

17.11.2013, 20:04

Cris2711

Cris2711 1

18.11.2013, 11:11

Delicioasa

ionela84

ionela84 1

18.12.2013, 23:01

asa e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!