Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza

de MotanLaOale in Prajituri, 20 Dec 2015 | 10331 vizualizari

 

Am facut-o vrand sa termin niste albusuri si o cutie de branza de vaci ce sa apropia de termenul limita. Foarte buna a iesit. Un pic cam multa crema am pus dar mia fost frica sa nu fie meschina.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 1 pahar albusuri (400ml)
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina
  • 1/2 pahar ulei
  • coaje rasa de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • CREMA
  • 600g branza de vaci
  • 300g frisca lichida
  • 150g zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic gelatina (10g)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza:

Pentru blat se bat albusurile spuma tare.


Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si este tare.


Se pune uleiul si se mixeaza.


Se pune si faina, coaja de portocala si se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos.


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Eu am avut una rotunda de 37 cm diametru.


Se toarna compazitia in tava, se niveleaza si se introduce in cuptor pentri 25-30 minute.


Se face testil cu scobitoarea.


Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.


Pentru crema mixan branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.


Frisca se bate separat si se amesteca in branza.


gelatina se hidrateaza in putina apa, se incalzeste sa se topeasca, se toarna in crema si se omogenizeaza.


Se pune batul pe un platou si deasupra se pune crema.


Eu am facut cam multa si a iesit cam groasa, dar a fost foarte buna.


Pe deasupra am presarat niste ornamenta de ciocolata.


Se introduce in frugider pentru 4 ore sau de seara pana dimineata.


Se taie si se serveste.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

MotanLaOale 1

22.12.2015, 23:23

Rahela Velicu 1

03.02.2016, 19:00

Cred ca e delicioasa!

MotanLaOale 1

03.02.2016, 19:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Crostata cu mere