Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza

de MotanLaOale in Prajituri, 20 Dec 2015 | 24995 vizualizari

 

Am facut-o vrand sa termin niste albusuri si o cutie de branza de vaci ce sa apropia de termenul limita. Foarte buna a iesit. Un pic cam multa crema am pus dar mia fost frica sa nu fie meschina.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 1 pahar albusuri (400ml)
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina
  • 1/2 pahar ulei
  • coaje rasa de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • CREMA
  • 600g branza de vaci
  • 300g frisca lichida
  • 150g zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic gelatina (10g)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza:

Pentru blat se bat albusurile spuma tare.

Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si este tare.

Se pune uleiul si se mixeaza.

Se pune si faina, coaja de portocala si se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Eu am avut una rotunda de 37 cm diametru.

Se toarna compazitia in tava, se niveleaza si se introduce in cuptor pentri 25-30 minute.

Se face testil cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema mixan branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat  pana se topeste zaharul.

Frisca se bate separat si se amesteca in branza.

gelatina se hidrateaza in putina apa, se incalzeste sa se topeasca, se toarna in crema si se omogenizeaza.

Se pune batul pe un platou si deasupra se pune crema.

Eu am facut cam multa si a iesit cam groasa, dar a fost foarte buna.

Pe deasupra am presarat niste ornamenta de ciocolata.

Se introduce in frugider pentru 4 ore sau de seara pana dimineata.

Se taie si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu visine si nuci