Prajitura cu bombite de branza si cocos

de gaby_duceag in Prajituri, 22 Sep 2011 | 2895 vizualizari

 

Am refacut ieri prajiturica cu bombite cu branza, testata cu ceva timp in urma, savurata cu maaare placere dar..nerepetata
De ce?Nu stiu, poate stiti voi :)))
Daca data trecuta am ales blatul cu ciocolata, de data asta mi-am amintit de pufosenia Corinutei :)) si-am ales sa testez blatul ei.
Pe covor rosu, cu tacamul ursulino si inimioara la purtator :))) prezint cu voce tare "prajitura cu bombite de branza si cocos", episodul 2 :)))

ps.vara-mea a zis c-o sa-i fie rau cu ce pofta a mancat-o ;)))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • o cana zahar
  • 50 gr cacao
  • o cana si jumatate faina
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Bombite de branza
  • 250 gr branza
  • 3 linguri amidon
  • un ou
  • 50 gr nuca cocos
  • 50 gr zahar
  • doua plicuri zahar vanilat
  • Sos de ciocolata
  • 120 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • o lingurita unt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bombite de branza si cocos:

Blat


Mixati intr-un bol ouale, timp de doua minute. Adaugati zaharul si mixati la viteza mare timp de aproximativ 10 minute. Zaharul trebuie sa fie topit iar volumul amestecului dublat. Adaugati uleiul si mai mixati un minut. Veti avea o crema pufoasa si fina. Cerneti faina impreuna cu praful de copt, sarea si cacaua. Adaugati peste amestec si omogenizati usor.


Bombite de branza


Amestecati intr-un bol, cu mana, toate ingredientele .


Preincalziti cuptorul.


Pregatiti o tava de 18/22 cm (cu aproximatie ) si tapetati-o cu hartie pentru copt. Din amestecul de branza formati cu mana umeda bilute pe care le asezati in tava lasand loc intre ele .


Turnati amestecul cu cacao incercand sa nu deplasati bombitele. Introduceti tava in cuptorul preincalzit, setati temperatura la aproximativ 165 grade si coaceti prajitura timp de 30-35 minute. Testati cu o scobitoare daca este coapta bine.


Cat o lasati sa se racoreasca preparati sosul de ciocolata. Intr-un ibric puneti la fiert laptele cu zaharul. Aveti grija sa nu dea in foc, fierbeti la foc mic, timp de 5 minute. Opriti focul, adaugati untul si ciocolata rupta bucatele si omogenizati. Lasati cateva minute sa se racoreasca dupa care turnati peste prajitura calduta.


Cand s-a racit complet pastrati-o la frigider. Atat de usor si atat de bun :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bombite de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Angelina_Elena 1

30.01.2013, 20:03

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 18:54

mmm...delicioasa

Bya Ralu 1

18.12.2015, 23:46

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti